18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Anadolu Ateşi Kemer'i yaktı

Kemer Belediyesi tarafından bu yıl 5. gerçekleştirilen Kemer Karnavalında son gün “ Anadolu Ateşi” dans topluluğu sahne aldı. Kemer’lilerin ve bölgede yer alan Otel ve tatil köylerinden gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği gösteriyi izlemek için ralli servis alanını dolduran 15 bine yakın kişi, gösteri başlamadan 2 saat öncesinde konser alanını doldurmaya başladı. Ayrıca Havai fişek gösterileri gerçekleştirilirken, karnaval boyunca etkinliklere katılan Mint Produksiyon’a bağlı sanatçılara ve “Anadolu Ateşi” Grubuna da ödüller verildi.

Anadolu Ateşi Heyecanı…

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker yaptığı açıklamasında, “ Anadolu Ateşini ilk kez Rusya’da izleme fırsatı bulabilmiştim. Orada hayranlığımı gizleyemedim. Türkiye tanıtımında büyük katkısı olan ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı bu gösteriyi tekrar Kemer’liler ve Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz ile birlikte izleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türk tanıtımına büyük katkıları olan Anadolu Ateşi dans gösterisi ekibini ve Mustafa Erdoğan’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. “ dedi.

Başkan Şeker, 3 gün boyunca yaşanan Karnaval heyecanını da değerlendirerek, “ Bu yıl Kortej ile start verdiğimiz ve Özcan Deniz Konseri ve ardından Anadolu Ateşi ile sonlandırdığımız Karnavalımız Kemer’imize bir renk getirmiştir. İnşallah gelecek yıllarda çok daha büyük organizasyonlarla Kemer’de daha nice karnavallar gerçekleştireceğiz. Karnavalımıza ilgi gösteren başta Kemer halkı olmak üzere ,tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Binlerce yıldır sevgi, kültür, tarih ve barışla harmanlanan ateş…

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi, hemen hemen her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir proje. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, bu hedefi gerçekleştirme yolunda büyük ve önemli adımlar attı.

Bundan üç yıl önce, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere yola çıkan Mustafa Erdoğan, eski adı Sultans of the Dance olan projenin tempolu çalışmalarını başlattı.

3 Mayıs 2001’den bu yana yurtiçi ve yurtdışında 6,5 milyonu aşkın izleyiciye ulaştı. Aralarında İsrail, Çin, Japonya, Lübnan, Katar, Almanya, Hollanda , İsviçre, Belçika, Azerbaycan, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün, Romanya, ve Kıbrıs’ın da bulunduğu birçok ülkede sahne aldı. Ve… Bu gece de Kemer’de de Anadolu Ateşi Kemer Belediyesinin organizesi ile 5. Kemer Karnavalında sevenleri ile buluştu.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 10:49:27
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 13:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?