22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

ANAP'tan istifa eden başkan CHP'ye geçti

Antalya Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Anavatan Partisi'nden CHP'ye geçtiğini açıkladı.


Antalya'da Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Şeker, toplantıya Anavatan Partisinden istifa eden İlçe Başkanı Cengiz Taşdeniz, Gençlik Kolları Başkanı Aydın Kubilay ve Kadın Kolları Başkanı Suzan Yorulmaz'la birlikte katıldı.


Başkan Şeker, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son dönem geldiği noktayı hep birlikte gördüklerini ve önce ailesi sonra teşkilatı ile birlikte karar vererek Cumhuriyet Halk Partisine geçtiklerini açıkladı. Şeker, rozetin Antalya Tayla Otelin Konferans Merkezinde 25 Haziran 2007 tarihinde Genel Başkan Deniz Baykal'ın da katılacağı Milletvekili Aday tanıtımları sonrasında rozet takacaklarını söyledi. Şeker, Pazartesi günü Kemer'den bin kişi ile Antalya'ya geleceklerini ifade etti.


Başkan Şeker, CHP'ye geçişi ile ilgili yaptığı basın toplantısında, 24 yıl Anavatan Partisi'nde görev yaptığını belirterek siyasi hayatında çok zik zak çizmediğini söyledi. Türkiye'nin geldiği şu ortamda mecburen bir karar almak zorunda kaldığını anlatan Şeker, şöyle konuştu: Ailemle, teşkilatım ve üst kurulumla bir karar verdik. Bu karar aşamasına gelene kadar bizimle ilgilenen ve defalarca arayan bütün siyasi partilere teşekkür ederim. Çok ciddi teklifler aldık. Ekibimiz ile bu kararı verdik. Kararımız bundan sonra CHP de siyasete devam etmek üzerine oldu. Bu süreç içerisinde de başta ilçesi ili milletvekilleri ve özellikle Genel Başkan Deniz Baykal'ın yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Pazartesi günü Tayla Otel Kongre Merkezinde yapılacak aday tanıtımında hepimiz orada olacağız ve CHP rozetini takacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum."


Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile aynı partide buluşmasını da değerlendiren Şeker, "CHP'de bu bir güzelliktir. CHP için önemli. Şu an genel seçimler düşünülüyor. Zamanı gelince yerel seçimler düşünülür" ifadelerini kullandı.

 
Başkan Şeker, "Sayın Baykal ile görüşmelerinizde yerel seçimlerde garanti aldınız mı?" sorunsuna şöyle cevap verdi: "18 ay sonra yapılacak bir seçimde şimdiden bir garanti söylenmez. Hakikaten Kemer ilçemize ve bizlere Deniz Baykal'ın gösterdiği ilgiden çok memnun kaldığımızı ifade etmek isterim."

 
AK Parti'den ciddi teklifler aldığını açıklayan Şeker, AKP ilçe başkanı Zafer Yaman'ın "Başkan Şeker'i partimizde düşünmüyoruz" açıklamalarını talihsiz bir açıklama olarak yorumladı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 11:53:49
Güncelleme :24 Haziran 2007 Pazar 12:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?