27
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Antalya-Kemer: Karavan yangınında sabotaj iddiası

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde taksicilik yapan Anavatan Partisi (ANAP) İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kelav’ın 2 karavanı, sabaha karşı çıkan yangında tamamen yandı. Suç duyurusunda bulunan Kelav, olayın sabotaj olduğunu ileri sürdü.

Kemer Tur Taksi’de 1995 yılından bugüne kadar taksicilik yapan ve iki aydır ANAP İlçe Teşkilatı’nda Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Mustafa Kelav’ın, Kındıl Çeşme Mevkii’nde bulunan iki karavanı, bu sabaha karşı çıkan yanfında tamamen yandı. Karavandan gelen patlama sesi ile olay yerine gelen vatandaşlar, yangını polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, yangını çevreye yayılmadan kontrol altına alarak söndürdü.

Mustafa Kelav, yangının sabotaj sonucu çıktığını öne sürerek, AK Parti Kemer Belediye Başkan adayı olan İsmail Minta’nın kardeşi Mustafa Minta ile yakın arkadaşlığı olduğunu belirtti. Kelav, "Mustafa Minta benim ANAP yönetiminde yer almamı sitemle karşıladı ve kendilerini desteklemem konusunda telkinde bulundu. Karımın ve benim oyumu kastederek, ’İki oyda şaşırma olmasın. Karavanı çek demiyoruz ama iyiliklerimizi unutma’ şeklinde söylemlerde bulundu. Seçim sonuçları açıklanıp Kemer İlçesi Belediye Başkanlığı’nı ANAP’lı Hasan Şeker kazanınca da gündüz saat 11.00’den itibaren birkaç kere cep telefonumdan Mustafa Minta arayarak, karavanımı kaldırmamı istedi. Son aramasında telefonu İsmail Selami Minta alarak, bana ağır ve bir insanın kaldıramayacağı şekilde küfürler ederek, ’Karavanı kaldır yoksa kepçeyle denize sürüyeceğim’ dedi ve telefonu yüzüme kapattı. Bir anda şoka girdim ve karavanda kalmayarak taksi durağına, arkadaşlarımın yanına gittim. Ancak gece ilerleyen saatlerde polis beni arayarak karavanımın yandığını söyledi. Benim o karavanda hayatım yatıyordu. Benim gibi ekmeğini taştan çıkaran bir insan için o karavanın değeri tarif edilemez" diye konuştu. Kelav, sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İsmail Selami Minta ise olayla bir ilgisinin olmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 12:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?