24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Antalya Kemer'de fırtına yüzünden balıkçı tekneleri parçalandı!

Kemer Ayışığı koyunda, dün gece başlayan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle üç balıkçı teknesi parçalanarak sahile vurdu.

Kemer’de gece başlayıp sabaha kadar devam eden sağanak yağmur ilçede çok sayıda işyerinde ve otelde maddi hasarlara neden olurken, Ayışığı koyunda bulunan balıkçılarda yağmur ve rüzgar sonrası artan dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı.

yışığı koyunda bulunan Nuri Balta, Celal Dalgakıran ve Urganlar isimli balıkçı tekneleri kayalara vurarak parçalandı. Koyda bulunan diğer balıkçı teknelerinde de hasar meydana geldi. Balıkçıların kendi imkanları ile yaptığı balıkçı barınağının girişinin kapanması nedeniyle tekneler mahsur kaldı. Tekneleri parçalanan balıkçılar ise "Sigorta şirketleri teknelerimizi sigortalamıyorlar. Şu anda ekmek paralarımızı çıkarttığımız tekneler paramparça oldu. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" dediler.

Kemer Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Genel sekreteri Mehmet Acar ise "Balıkçılarımızın sığınabilecekleri bir balıkçı barınakları yok. Bizim bütün isyanımız budur. Balıkçıların kendi imkanları ile yaptıkları barınağın durumunu görüyorsunuz. Bu balıkçılar gariban insanlar ve parçalanan teknelerinin yenilerini almaları ise mümkün değil, çok acele bir balıkçı barınağına ihtiyaçları var" dedi.

Kendi imkanları ile derme çatma balıkçı barınağında kalan balıkçılar ise tekneleri batan arkadaşlarına yardım ederken, "Bizi bu çileden birilerinin kurtarmasını istiyoruz. Şu anda burada mahsur kaldık" dediler.

LEVENT YENİGÜN-ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?