18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

ATM fareleri yakayı ele verdi

Kemer'de bir bankanın ATM’sine yerleştirdikleri düzenek ile vatandaşların kart şifrelerine ulaşarak dolandırıcılık yapan Romanya uyruklu 4 kişi yakalandı.

Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce 26 Haziran’da Kemer’de bir ATM cihazına yerleştirilen kredi kartı ve banka kart bilgilerinin alınması amacıyla kart yuvasına yerleştirilmiş kart okuma cihazı ve yine ATM cihazının üst bölümüne yerleştirilmiş kart kullanıcısının şifresini tespit etmek amacıyla floresan görünümünde içerisinde gizli digital kamera yerleştirilmiş düzenek ele geçirildi.

Söz konusu düzeneği ATM cihazına yerleştirilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda Romanya uyruklu Eguan Gheorghe (30), Iftimia Cristian (37), Mıhaela Lonnesi (19) ve Claudia Lulıana Ilie (26) gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların kullandıkları otomobilde ve kaldıkları otelde yapılan aramalarda, konu ile ilgili kullanılan toplam 34 adet malzeme ele geçirildi.

ATM’ye takılan cihazların hafızalarını bilgisayarlarına takarak kişilerin girdikleri şifreleri ve kart numaralarını kopyaladıkları tespit edilen zanlılar Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından Kemer Adliyesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 16:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?