22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Başarılı tatbikat

Kemer Belediyesi İtfaiye amirliği Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği deprem ve yangın tatbikatları uygulamalı olarak Güven Koleji ve Kemer Lisesinde gerçekleştirildi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yazılı mutabakata varılarak, Kemer Belediye İtfaiye Amirliğinin eğitimden geçirildiğini ifade ederek: “ 28 Şubat’ta başlayan ve bugün sona eren eğitimlerde Yanma,yanmanın şartları, yanmanın çeşitleri,yangın ve yangın çeşitleri, söndürme,söndürme teknikleri gibi konulu dersler üzerinde teori ve tatbiki eğitim yapıldı.

Bu eğitimlerde, Portatif yangın söndürme cihazları ve kullanımı,işletmelerde kullanılan itfaiye malzemeleri, hortumlar ve ilkyardım konulu dersler üzerinde teori ve tatbiki eğitimler de alındı. Yangın güvenlik önlemleri,yangından korunma yönetmeliği,yangın yerindeki tehlikeler, teneffüs cihazları, sıvılaştırılmış petrol gazı ve doğal gaz konulu dersler üzerinde teorik ve tatbiki eğitimi alan Kemer Belediyesi İtfaiye ekiplerimiz bu çalışmaların ardından uygulamalı olarak Özel Güven kolejinde ve Kemer Lisesinde tatbikatlar yaptılar” dedi.

Kibar: Bilinçsiz parklarla bizi engellemeyin

Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Sorumlusu Şaban KİBAR ise uygulamalı eğitim öncesi İtfaiye amirliğinde verilen Slayt gösterileri ve uygulamalı eğitimdeki amaçlarının değişen teknoloji ile yangına müdahale tekniklerini itfaiye personeline aktarmak yangınlara daha çabuk ve güvenli müdahale etmek olduğunu ifade ederek “Televizyonlarımızda genelde “İtfaiye Geç Geldi.” Şeklinde haberler duyarız.Şunu söylemek isterim ki yangın ihbarını alır almaz en hız şekilde yangına müdahale etmek için derhal hareket ediyoruz. Fakat yol trafik durumu, insanlarımızın bilinçsizce araç park etmelerinden ve trafikte yol almakta zorluk çektiğimizden dolayı müdahalede gecikebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tatbikatlar gerçeği aratmadı

Öte yandan Kemer belediye İtfaiye Personeline Verilen eğitim sonrasında Özel Güven Koleji’ nde öğrencilerle yapılan yangın tatbikatında itfaiye erleri tarafından öğrenciler itfaiye erleri tarafından pencerelerden kurtarıldı.

Tatbikat sırasında öğrencilerin ve itfaiye ekiplerinin gösterisi gerçeği aratmadı.Özel Güven Kolejindeki Yangın Tatbikatından sonra Kemer Lisesi’nde de LPG ve Fueloil yangını söndürme tatbikatı yapıldı.

Kemer Belediyesi İtfaiye Amiri Orhan Uysal,amaçlarının Yangında ilk müdahalenin önemini öğrencilere tatbiki olarak göstermek olduğunu belirterek “Halk dilinde tüp patlaması diye adlandırılan yangınlarda yanlış bilgilendirmeden dolayı birçok vatandaşımız hayatını kaybediyor. Aslında tüpün patlamadığını, sızan gazın kıvılcımlarla birden alev aldığını öğrencilerimize tatbikatla göstererek öğrettik. “ dedi.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 11:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?