18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Başkan Şeker, TRT INT'te

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, yapımcılığını ve yönetmenliğini Neslihan Kutlugül’ün ve sunuculuğunu Aynur Yıldız Aydınlı’nın yaptığı TRT INT’te canlı olarak yayınlanan “ Kadına Dair” adlı programa konuk oldu.

Program TRT’nin Lara’da bulunan Tunca Toskay Çekim Platosu'nda gerçekleştirilirken 1 saat sürdü. Programa Başkan Şeker’in yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da katıldı.

Daha çok yurt dışında yaşayan kadınların sorunlarının işlendiği program için Antalya Tunca Toskay Çekim Platosundan yapılan programda turizm konusu da ağırlıklı olarak işlenirken, özellikle Kemer ve Alanya’daki turizm ve belediye çalışmaları ile belediyelerin kadınlar üzerine yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, burada yaptığı açıklamasında turizm ve belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Zor şartlarda büyük işler

Hasan Şeker burada yaptığı açıklamasında, yerel yönetimlerin çok zor şartlar altında hizmetler verdiklerini dile getirirken, “Çok zor şartlar altında çalışmalar yapıyoruz. Şu anda Kemer’de yaptığımız çalışmalar gelen turistin rahat etmesi ve huzurlu ve daha sonra anlatacağı bir tatil yapması için yapılan çalışmalardır. Planladığımız işleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle bölgemizin doğal dokusunu bozmadan yeşile yeşil katarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz.. Şehrin girişinde tabelamızda nüfusumuz 17 bin yazıyor. Ve biz burada 50 binin üzerinde insana hizmet veriyoruz. Turizm Belediyesi olarak personel sıkıntımız var. Eleman sayımız ortada..” şeklinde konuştu.

Şeker: Otelcinin üzerinde çok fazla vergi yükü var

Son günlerde turizm sektöründe tartışmalara neden olan % 3 konaklama vergisi hakkında da açıklama yapan Şeker, yüzde 3 konaklama vergisinin otelciye yük olacağını kabul ettiklerini belirterek, “Bu konuda alternatifler bulunmalı. Otelci zaten büyük bir vergi yükü altında” dedi. Şeker, konaklama vergisi yerine havaalanlarında alınan ayakbastı parasından ya da KDV den belediyelere pay ayrılmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Turizmi yeni bir tehlike bekliyor

Türk Turizminde son dönem tartışılan en büyük sorunun 'Herşey Dahil' olduğunu ifade eden Şeker, “Şimdi bu konuya nereden gelindiğine bakmak lazım. Çok sayıda beş yıldızlı oteller yapılıyor, ancak dışarısına çıkıldığında bu hizmet bir yıldıza düşüyor. Bu dengeyi kurmak lazım. Gelen konukları hem içeride hem de dışarıda en iyi şekilde 5 yıldızlı ağırlamamız lazım. Bu olmayınca bu sistemler kendiliğinden ortaya çıkıyor. Aslında önümüzde turizmi bir başka tehlike bekliyor. Birçok yerde artık sayısı belli olmayan centerlar, alışveriş merkezleri açılıyor. Bunun da dozu kaçıyor. Bu konuda devletin bir an önce konuya el atması gerekiyor. Her şey dahilde yaşadığımız bu sıkıntılar yakında bu konuda baş göstermesinden endişeleniyorum“dedi.

Şeker esnaftan rica etti

Şeker, canlı yayında Almanya’dan telefon ile programa bağlanan bir izleyicinin, “Kemer’de balık yedik 220 milyon hesap ödedik. Bu olur mu sayın başkanım?” sorusuna da cevap verdi. Şeker, “Oldukça üzücü bir durum. Bu gibi durumlarda esnafımızı uyarıyoruz ve gerekli cezaları kesiyoruz. Bazı esnaflarımız hesap konusunda dikkatli davranmıyorlar. Esnafımızı her konuda dikkatli olması için uyarmaktayız. Biz kendilerine aslında cezalar kesmek istemiyoruz. Bazı esnaflarımızın bu hareketleri turizmimize zarar vermektedir. Yapılan bir araştırma da bir turistin rahatsızlığı en az 13 kişiye yansıyormuş. Bu çok ciddi bir rakam“ şeklinde konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ayrıca tanıtımlara büyük önem verdiklerini, kardeş şehir ilişkileri ve Dünya Ralli Şampiyonası, Kemer Karnavalı, Sualtı günleri ve diğer etkinlikler hakkında da izleyenlere bilgiler sundu.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 14:33:45
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 14:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?