18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Başkandan kardeşlere yemek

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, kardeş şehir Krasnowardevski’den gelen misafirlere yemek verdi. Kardeş şehir Krasnogvardevsky’den gelen Kültür Müdürü Tamara Filipovna ve Krasnowardevski’nin başarılı öğretmenlerinden oluşan gruba Başkan Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker Ulupınar’da bir akşam yemeği verdi.

Yemeğe Kardeş Şehrin eski Başkanı Georgy Abelev’de katıldı. Dostluk havasında geçen yemeğe Meclis Üyeleri Binnaz Kum, Şükran Kuyumcu, Ahmet Tokgöz, Mustafa Tıraş, Mustafa Bilici, Yusuf Aktaş ve Belediye Halkla İlişkiler Sorumlusu Seyhan Sırt da katıldı.

Başkan Abelev yaptığı konuşmada Başkan Şeker’i çok sevdiğini ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Sayın Şeker ‘in misafirperverliğinde sınır yok. Geçen zaman içerisinde Hasan Şeker ve Fethiye Hanımın bize karşı dikkat ve ilgisini hep gördük. Bizim ilişkimiz politik başladı ama zamanla aileler arası dostluğa dönüştü. Artık daha geniş Rus–Türk dostluğu var. Ve şimdi burada bizim şehrimizin en iyi öğretmenlerinin bulunduğu bir ortamda kardeş şehir Kemer’de hep beraberiz. Bu da gösteriyor ki dostluk büyüyor. Ve bu dostlukta Başkan Hasan Bey’in çalışmaları hep ön plandadır" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı konuşmasında Eski Başkan Abelev ve diğer misafirleri Karanaval zamanında burada konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Başkan Abelev ile ben Rusya da tatildeyken tanıştık, Snt Petersborg’u çok beğendim. Çok güzel bir yer. Oradaki Türk dernekleri sayesinde tanıştık. Kardeş şehir ilişkilerimiz gün geçtikçe aratarak devam ediyor. Kardeş şehir ilişkilerimiz, şimdi öğretmenlerle daha sonra da inşallah öğrencilerle devam edecek ve iyice kaynaşacağız. Ben haftaya Snt. Petersborg’dayım. Sayın Abelev benden bir gün sonra gelecek. Ben orada onu karşılayacağım" diye konuştu.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 13:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?