24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Belediye meclis toplantısında önemli kararlar

Kemer Belediye Meclisi gündemde belirtilen konuları görüşmek üzere Başkan Hasan Şeker başkanlığında toplandı. Zabıta Talimatnamesindeki cezaların arttırılması konusunun görüşülüp kabul edilmesiyle devam eden meclis, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Maktu harç tarifelerinin görüşülmesiyle sürdü.

Kemer Devlet Hastanesi'nin ek bina yapım talebinin görüşüldüğü madde konusunda açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, mevcut hastanenin içler acısı durumda olduğunu ve alınacak karar ile belediyelere verilen yasal imkanlar doğrultusunda ek bina inşaatının yapılacağını söyledi.

Yapılacak ek binanın betonarme olacağını ve yaklaşık 180 milyar civarında bir rakama mal olacağını ifade eden Şeker, "Hastanemize yapılacak yeni ek binamız ile burada yaşanan sorunların sona ereceğini tahmin ediyorum" dedi.

Rusya ve Ukrayna’dan yeni kardeş şehirler

Kardeş şehir konusunun görüşülmesi ile devam eden oturumda, Kemer’e yeni kardeş başvuruları görüşüldü. Yeni kardeş şehirlerin edinilmesi için Dışişleri Bakanlığı tarafından 270.000 nüfuslu Rusya’nın Yaşgorola şehri ve Ukrayna’nın Sılotişin kenti ile kardeşlik konusunda görüşmelerin başlamasına oy birliğiyle karar verildi.

Bu arada meclise sunulan önergelerde tartışıldı. Kuzdere’nin Kemer Belediyesi Mücavir alanına alınması için verilen önerge oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Şeker, "İmar açısından son dönemde korkunç bir şekilde ilerleyen ve 2009 yılında Kemer Belediye sınırları içerisine girecek olan Kuzdere bölgesi imar sorunları yaşamaktadır. Kaçak yapılaşma devam etmektedir. Alt yapı sorunları yaşanmaktadır. Bunun önüne geçmek ve burada yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri için Kuzdere’yi mücavir sınırlarımız içine almak istiyoruz" dedi.

Öte yandan Ahmet Erkal Tesislerinin bulunduğu alanın hemen yanına yap-işlet-devret modeli ile yapılması planlanan spor kompleksi yapımı önergesi de tartışıldı. Bu alanda 50x70 büyüklüğünde bir spor sahası, 2 tenis kortu, havuz ve bir kafeteryanın yapılması mecliste benimsendi.

Meclis Kemer Yat Yelken Külübüne de amatör sporlara destek sağlanması amacıyla 10 bin YTL yardım yapılmasını kararlaştırdı.

Meclis bir önerge ile ayrıca Dilara Parkı içerisine yapılması planlanan "Kültür ve Sanat Evi" konulu önergeyi de benimsedi. Başkan Şeker, yapılması planlanan "Kültür ve Sanat Evi"nin Kemer’de kültürel açıdan büyük bir eksikliği kapatacağını söyledi.

Meclis toplantısının tarih ve saatinin görüşülmesi ile devam etti. Meclis temmuz ayında tatil yapacak. Ağustos ayı toplantısı da 3 Ağustos 2005 Çarşamba günü saat 11.00 de yapılacak.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 16:41:47
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 16:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?