24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Boğaz Köprüsü'nü afiyetle yiyorlar

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bir otelde aşçıbaşı olarak çalışan Ali Rıza Dölkeleş’in yardımcılarıyla birlikte yaptığı "Şeker mini city" büyük ilgi görüyor.

Limak Limra Otel’de aşçıbaşı olarak çalışan Ali Rıza Dölkeleş, yardımcıları Mustafa Gürdağ ve Aydın Kuzucanlı ile 1 ay süren bir çalışma sonucu içerisinde dünyaca ünlü 20 yapının yer aldığı ve tamamen yenilebilir malzemeden "Şeker mini city" yaptı.

Limak Limra Otel’in restoranının girişinde sergilenen ’Şeker mini city’e tesiste konaklayan yerli ve yabancı turistler de oldukça büyük ilgi gösteriyor.

"Mini city" içerisinde Anıtkabir ve Atatürk, Çanakkale Şehitliği, Yivli Minare, Antalya Saat Kulesi, Side Amfi Tiyatro, Ankara Atakule, Dolma Bahçe Sarayı, Pamukkale, Beyazıt Meydanı, İzmir Saat Kulesi, İstanbul Kız Kulesi, Amerika’da bulunan Özgürlük Anıtı, Kremlin Sarayı, Eyfel Kulesi, un değirmeni, İstanbul Boğaz Köprüsü, Safranbolu evleri ve Uludağ kütük evleri gibi yapılar yer alıyor.
Daha önce buzdan ve şekerden çok sayıda çalışmaya imza atan Dölkeleş, 300 kg şeker, 150 adet yumurta, 10 kg limon ve 150 adet yaprak jelatin kullanarak yaptığı çalışmayı Antalya’da bulunan Mini City’den etkilenerek yaptığını söyledi.

Mini city’i yapmaktaki amacının turistlere başta Atatürk olmak üzere Türkiye’deki değerleri göstermek olduğunu vurgulayan Dölkeleş, yakın zamanda bu tarz çalışmalarını kapsayan bir sergi açarak Türk mutfak şeflerinin sadece işinin yemek yapmak olmadığını, sanatsal yönlerinin de olduğunu göstereceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 17:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?