23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - ANTALYA

'Bu gidişle ayrılamayacağız'

Kemer Belediyesinin kardeş şehri Schwabach ile Yunan Kardeş Kalampaka Belediyesi Başkanları ile misafirlerinin oluşturduğu 40 kişilik heyete önceki akşam Gül Beach Resort Hotel’de bir eğlence düzenlendi. Eğlence de Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker konuk başkanlara ve misafirlere çeşitli hediyeler dağıtırken, konuk başkanlar ve Şeker pistten inmedi.

Bıyık: Son derece memnunuz.

Kemer Schwabach Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Ayşe Bıyık burada yaptığı açıklamasında, 3 günden bu yana gösterilen ilgi nedeniyle tüm misafirler adına teşekkür ederken, Türk Alman dostluğunun yanı sıra Türk-Yunan dostluğunun da bir arada bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu dostlukların oluşmasında ellerinden gelen tüm çabayı gurbet ellerde gösterdiklerini belirten Bıyık, “ Türk-Alman dostluğu Schwabach ve Kemer arasında hızlı adımlarla ilerlemektedir. 3 gün boyunca gerek Alman heyetimize ve gerekse de misafirlerimiz Yunan Heyeti ve Başkanına gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Bu ilişkilerin oluşması için özellikle Almanya’da Yunan-Alman Kardeşlik Komitesi başkanı Athanassios Nastos ile büyük mücadele vermekteyiz. Yaptığımız mücadelede sonuç almak çok güzel. Dostluk gibi bir şey yok.Burada bulunan 3 belediye Başkanımıza da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bizleri burada otelinde ağırlayan Emin Gül’e de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 

Şeker: Dostluğun mimarlarına teşekkürler..

Kemer Belediye Başkan Hasan Şeker ise üzüntülü bir akşam geçirdiklerini ve dostlardan ayrılmanın zor olduğunu belirtirken, “ Alman ve Yunan dostlarımıza veda edecek olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama en kısa zamanda yine kendilerini Kemer’de görmek istiyoruz. Bizlerde kendilerine ziyaretlerde bulunacağız. Schawbach ile oluşturduğumuz dostluğu inşallah en kısa zamanda Kalampaka ile de oluşturcağız. Bizlerde Yunanistan’a gideceğiz ve bu ikili dostane ilişkiler devam edecek. Bu dostluk havasının oluşmasında büyük katkıları olan bu dostluğun adeta mimarları olmuş iki isim , Ayşe Bıyık ve Athanassios Nastos’u da burada yürekten kutlamak istiyorum. Bu konuda büyük mücadele gösteriyorlar. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum“ dedi.

Misafir başkanlar: Bu gidişle buradan ayrılmayacağız

Schwabach 2. belediye Başkanı Büttner Rudolf ile Schwabach’ın Kardeş şehri Yunanistan’ın Kalampaka Belediye Başkanı A.Piniaras da yaptıkları açıklamalarda burada bulundukları süre içerisinde çok iyi karşılandıklarını belirtirlerken, espirili bir dille bu ilginin devam etmesi durumunda Kemer’den hiç ayrılmayacaklarını ifade ederlerken salonda bulunanları kahkahaya boğdular. Alman Başkan Büttner Rudolf da Kemer’e gelirken hafif olduklarını ancak buradan uçağa bindiklerinde ağırlaştıklarını belirterek, “ Hafif geliyoruz ancak ağır gidiyoruz. Gerçekten Türk yemeklerinin tadı ile kilo alıyoruz. “ dedi.

Sürpriz doğum günü..

Yunan-Alman Kardeş Şehir Komite Başkanı ve Schwabach Belediye Meclis Üyesi  Athanassios Nastos ‘a gecede bir de sürpriz yapıldı. 60. doğum gününü bir sürprizle kutlayan otel sahibi Emin Gül ve Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Nastos’un kardeşliğe verdiği önemin büyük olduğunu vurguladılar. Ayrıca Athanassios Nastos ‘a Türk-Yunan ve alman dostluğuna yaptığı katkılardan ötürü bir plaket verildi. Plaketi Kemer Schwabach Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Ayşe Bıyık verdi.

Başkan’dan hediyeler

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker , heyetin Kemer’de olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Başkanlara birer el yapımı kilim hediye etti. Başkan Şeker’in eşi Fethiye Şeker’de Başkan eşlerine “ Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır“ diyerek birer cezve takımını hediye etti.

Gece Başkanların ve heyettekilerin karşılıklı oyunları, ve dansları ile devam etti. Oryantalin sahne aldığı gecede Kalampaka Belediye Başkanı A.Piniaras oryantal ile oynadığı oyun ile büyük alkış aldı.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 11:16:06
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 17:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?