18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Bu kitap başkanı duygulandırdı

“Ben bir Türk Zabitiyim - Mustafa Ertuğrul” adındaki kitabın ikinci baskısı piyasaya çıktı. Mustafa Aydemir’in kaleme aldığı ilk baskısı tükenen kitabın ikinci baskısını alan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, “ Bir Türk olarak bu kitabı okurken büyük gurur duydum.” dedi.

Şeker, “ Kemer’de 1. dünya savaşında gösterdiği üstün mücadele ile dünya denizcilik ve savaş tarihinde ilk kez bir uçak gemisini batırma şerefine ulaşan Mustafa Ertuğrul’un askeri dehasını ve kahramanlıklarını anlatan bu kitabının ikinci baskısını da zevkle ve gururla okudum. Kemer açıklarında bulunan Paris 2 gemisini batıran ve askerlik hayatı boyunca büyük başarılara imza atan bu isim unutulmayacak bir isimdir. Bu ismin ve Paris 2 batığının ortaya çıkmasında eski Belediye Meclis Üyemiz Ramazan Kar’ın da büyük katkıları oldu. Bu konuda araştırmalar yapıldı ve Belgesel tarzında Mustafa Aydemir’in hazırladığı bu kitap ortaya çıktı. Kemer’imizin o yıllarını da anlatan bu kitap kütüphanelerimizin bir köşesinde her zaman bulunacak. Bu kitaba katkı sağlayan herkese teşekkürler.“ diye konuştu.

Öte yandan Kemer’de Paris 2 batığı üzerine yapılaması planlanan Anıt-Platform konusunda Belediye olarak destek vereceklerini yineleyen Şeker, “ Böyle bir projeyi son haliyle bir kez daha göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konu ile ilgilenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu Milli Eğitim bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına göndermek için projeyi istetmiştir. “ diye konuştu.
Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 11:30:17
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 14:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?