19
Mayıs
2024
Pazar
KEMER - ANTALYA

Dalış şampiyonası Kemer’de

Kemer Belediyesinin de sponsor olduğu 1. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası için geriye sayım başladı. Phaselis'te dalış antrenmanlarını yapan Türk Milli takımı Phaselis antik kentinden başarı mesaj verirken, yeni rekor denemeleri yapacaklarını söylediler. Kemer'de kamp yapan Serbest Dalış Milli takımı ile Şampiyona öncesi, Phaselis Antik Kenti Güney Limanında yaptıkları antrenmanlar öncesi bir araya gelen Kemer Belediye Başkan Hasan Şeker, sporculara ve teknik heyete başarılar diledi. Şeker, " Serbest dalış milli takımımıza Avrupa Şampiyonasında başarılar diliyorum. Tüm sporcularımızın başarılı olacağına ve Şampiyonlarımızın da yeni rekorlar kıracağına inanıyorum." Dedi.

6 Ülkeden 57 sporcu katılıyor…

Başkan Şeker'in kamp ziyaretinde Türkiye Su altı sporları Federasyonu Genel Sekreteri Oğuz Aydın, Serbest Dalış Milli Takımı Antrenörü Levet Ucuzal ve sporcular hazır bulundu. Türkiye Su altı sporları Federasyonu Genel Sekreteri Oğuz Aydın yaptığı açıklamada, " 30 Ağustos – 6 Eylül 2008 tarihleri arasında Antalya – Kemer'de Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun ( TSSF ) ev sahipliğinde CMAS - Dünya Sualtı Konfederasyonu ile birlikte 1. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasını düzenliyoruz. Kemer Belediyesinin ve Başkanımız Hasan Şeker'in bu şampiyonanın Kemer'de yapılmasında payı büyük. Bizlere çok büyük destek veriyorlar. Kendilerine federasyonumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kemer'de düzenlenecek bu Şampiyonada Türkiye ile birlikte İspanya, Fransa, İtalya, Hırvatistan ve Rusya Bayan ve Erkek serbest dalış Milli Takımlarının 57 iddialı sporcusu derece almak için mücadele edecekler. Milli takımımızın kampı devam ediyor. Şampiyona açılış seremonisi davetlilerin katılımıyla 31 Ağustos 2008 saat 19:00'da Antalya Kemer'de yapılacak. Şampiyonanın ilk bölümünde yer alan Küp Apnea yarışmaları 1 Eylül saat 10:00 – 14:00 ve 2 Eylül 10:00 – 13:00 saatleri arasında Phaselis koyunda denizde gerçekleştirilecek.İkinci bölümde yer alan Dinamik Apnea yarışmaları ise 4 Eylül saat 10:00 – 14:00 ve 5 Eylül 10:00 – 13:00 saatleri arasında TITANIC Otel, Lara tesislerindeki Olimpik Havuzda gerçekleştirilecek.Yarışmaların Havuzda gerçekleştirilecek ikinci bölümü ise Federasyonumuz web sitesinde canlı olarak yayınlanacak ve internetten izlenebilecek." Dedi.
Türkiye Su altı sporları Federasyonu Genel Sekreteri Oğuz Aydın Şampiyonayı izlemeye Spordan sorumlu devlet bakanı Murat Başeskioğlu, CMAS ( Dünya Sualtı Konfederasyonu Başkanı ) Achille Ferraro , Rusya Federasyon Başkanı Anna Arzanhova, CMAS Genel Sekreteri Piere Dernier'de katılacağını ifade etti.


Antrenör Levet Ucuzal , "Yeni rekorlara imza atacağız.."
Serbest Dalış Milli Takımı Antrenörü Levet Ucuzal ise iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtirken, " 5 erkek ve 5 de bayan sporcumuz ile kampımız devam ediyor. Kemer'de kamp yapmanın ve şampiyonanın böyle bir yerde yapılıyor olmasının gururunu ev sahibi olarak yaşıyoruz. Küp Apnea dalında Serbest Dalış Erkek Milli Sporcumuz Devrim Cenk Ulusoy, iki yıldır Dünya rekoru ve Dünya Şampiyonu unvanlarını elinde bulundurmakta olup ülkemizde yapılacak olan bu şampiyonada da bu unvanı korumayı ve rekorunu kırmayı hedefliyor. Dinamik Apnea dalında Serbest Dalış Bayan Milli Sporcumuz Derya Can Pamuk ise geçen yıl elde ettiği Dünya ikinciliği unvanından sonra bu yıl dünya şampiyonluğu için yarışacak. 10 sporcumuzda en az 6 tanesinin finale kalmasını beklerken, şampiyonlarımızdan yeni rekorlar bekliyoruz. Rakiplerimiz de iddialı. Fransa, İtalya, İspanya, Rusya Hırvatistan'dan gelen toplam 57 sporcu arasında bayrağımızı göndere çekip istiklal marşımızı çaldıracağız." dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, "Şampiyonlarımızın da yeni rekorlar kıracağına inanıyorum.."

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ziyarette yaptığı açıklamada, " Kemer Şampiyonluklara her zaman hazır. Sırayla hepsini tek tek organiza ederek gidiyoruz. 1. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Kemer'de yapılıyor. Onlara sponsorluk yaptık, yapmakla da gurur duyuyoruz. Gördüğünüz gibi burada şampiyonlar var. Türk Milli takımımızın yanı sıra 5 ayrı ülkeden misafirlerimiz var. Bunlar burada hem şampiyonaya katılacaklar hem de Kemer'in güzelliklerini yaşayacaklar ve yarışın sonunda da onları memleketlerine uğurlayacağız. Onları buradan en iyi şekilde, memnun bir şekilde göndereceğiz. Kemer'de hiç bir zaman tanıtım atağı bitmez, bitmemeli de. Bu tür organizasyonların devamı gelecek, bunu da Kemer halkı yakından izleyecek. Serbest dalış milli takımımıza Avrupa Şampiyonasında başarılar diliyorum. Tüm sporcularımızın başarılı olacağına ve Şampiyonlarımızın da yeni rekorlar kıracağına inanıyorum." dedi.

Halil Öncü
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 23:38:40
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 23:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?