18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Deniz ambulansı için çalışma başlatıldı

Kemer İlçesi’nde Park Marina, ilçeye deniz turizmine hizmet edecek bir deniz ambulansı kazandırmak için çalışma başlattı.

Kemer Park Marina Genel Müdürü Cemal Nemlioğlu, konaklayan ve tur hizmeti veren teknelerin bulunduğu marinada deniz ambulansı olmamasının üzücü olduğunu belirterek, bu konuda çeşitli kurumlarla işbirliği halinde olduklarını ve çabalarının süreceğini söyledi.

Marinada günübirlik veya haftalık tur hizmeti veren 110 teknenin olduğunu ifade eden Nemlioğlu, "Kayıtlarımıza göre Nisan-Ekim ayları arasında sadece marinadan çıkış yapan teknelerin taşıdığı turist sayısı ortalama 7 bin civarındadır. Ancak denizde dolaşan bu teknelerin karşılaşabileceği acil sağlık problemlerinde, marinamızda konuşlu Sahil Güvenlik ve deniz polisinin gemi botları dışında yardıma gidebilecek süratli bir deniz ambulansı, hasta nakil aracı ya da kurtarma botu gibi bir deniz aracı mevcut değil. Bu olumsuzlukların giderilmesi açısından denizdeki hastayı marinamıza ya da en yakın sahildeki bir kara ambulansına ulaştırılabilecek deniz aracının olması en doğru çözümdür. Deniz aracına marinamızda ücretsiz olarak yer tahsisi yapılacağı gibi haberleşmeler konusunda ücretsiz olarak VHF deniz telsizi, telefon, faks gibi gerekli destek verilecek" dedi.

Cemal Nemlioğlu, deniz ambulansının nöbet sistemine göre gerektiğinde 7 gün 24 saat süreli gönüllü personelle donatılması konusunda da SS Mavi Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi’nin gerekli desteği vereceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 13:01:30
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 15:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?