18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Denizi temizlediler

Kemer İlçe Turizm Müdürlüğü ve Antalya Dalış Merkezi, düzenledikleri bir temizlik kampanyası ile Kemer sahilinde bulunan 1 numaralı Halk Plajı önündeki deniz dibini temizlediler.

10 Nisan’da Ayışığı koyunu temizleyen ekip 20 Nisan da Kiriş Sahili ve bugünde Kemer Sahilinde temizlik yaptı.

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve Belediye Meclis Üyeleri, Turizm Müdürlüğü etkilileri ile vatandaşlarında hazır bulunduğu temizlik sonrasında denizde fazla bir pisliğe rastlanmadı. Temizlik sonrası kıyıya 2 lastik tekerlek, bir büyük halı ve plastik ile metal içeceklerin boş kutuları çıkartıldı.

Işıklar: Herkesin bir çevre gözcüsü olması gerekiyor

Antalya Dalış Merkezi ve Topluluğu üyesi , Sualtı Federasyonu Federasyonu Sualtı dalış okulları Kurul Başkanı ve Antalya Deniz Ticaret Odası Sualtı Meslek Kurul Başkanı Turgay Işıklar, amacın bu konuda duyarlılığı belirtmeye çalışmak olduğunu ifade ederken, “Burada sadece temizlik anlamında değil topluluk olarak birazda eğitim anlamında bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz. Gerek atmayın gerekse atılanı toplamaya katkıda bulunun mesajını veriyoruz. Turizmin özellikle bölgemize katkısını biliyoruz. Ben Kuzey denizine de gittim. Oradaki kirliği gördüm. Ve oradakiler maalesef zamanında yapılan yanlışın faturasını ödüyorlar. Dip yapısı bozulduğu zaman yenilenmesi çok çok zaman isteyen bir yapı. Çöpler her bölge olduğu gibi deniz içinde çok zararlı. Turizm anlamında bizim denize daha çok önem vermemiz lazım. Herkesin bir çevre gözcüsü olması gerekiyor. “ dedi.

Yılmaz: Esas olan temizlemek değil, kirletmemek

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz’da dalgıçların temizlik yaptığı sırada kıyıya gelerek yetkililerden bilgiler aldı. Yılmaz, “ Israrla vurguluyorum ve her yerde de söylüyorum. Esas olan toplumun kendi kurallarını koyup kendi için iyi olanın toplum içinde iyi olduğunu düşünerek hareket etmesi.Bugün burada bunun mesajını veriyoruz. Arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Turizm Haftasına uygun ve mesajın ulaşması açısından katkıları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Esas olan deniz temizliği yapmak değil, denizi kirletmemek ancak mesaj açısından önemli bir organizasyon.. “ dedi.

Kemer’in dünyada örnek bir yapı içinde olduğunu ifade eden Yılmaz, “ Kemer arıtma tesisleri ile çöp ayrıştırması ile, çöp toplanması ile örnek alınacak bir yer. Hakikaten Kemer şu anda bu konuda örnek alınıyor. Bu konuda bir eksikliğimiz yok ancak insanların denizi birebir pisletme anlamında sıkıntılarımız var. Bu konuda denizcilerimize de büyük görevler düşüyor. Onlardan rica ediyorum. Mevcut pisliklerini denize boşaltmasınlar. Onların da bu konuda dikkatli olmalarını , bizler kadar bu konuya sahip çıkmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Şeker: Teşekkürlerimi sunuyorum

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de burada yaptığı açıklamasında çevreci arkadaşlara ve mesajı yerine getiren Dalgıç okulu üyelerine teşekkür ederek, “ Kemer’de 60 a yakın dalış okulumuz var. Dalış turizmde oldukça önemli ancak bunun yanında çevreci insanlar bu kadar pırıl pırıl denizde bile denizin dibinde her hangi bir yabancı madde var mı diye arıyorlar. Ve bunu sık sık tekrarlıyorlar. Onlara Kemer Belediye Başkanı çok teşekkür ediyorum. Onlara gerekli desteği veriyoruz. Çünkü çevre bizim içinde önemli. Kemer dünyanın turizm cenneti. Bu anlamda, dağımızı, taşımızı denizimizi temiz tutmalıyız. Bu konuda arkadaşlarımız bizlere çok ciddi destek oluyorlar. Bu organizasyonu düzenleyen Turizm Müdürlüğümüz ve dalış okuluna ve ekibi ile çevreci herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi. Şeker Mavi Bayrak sayısında Türkiye’de ilk sırada olan Kemer’in yeni başvurular ile bu sayıyı arttırmak niyetinde olduğunu da ifade ederken, “Mavi Bayrak da Türkiye’de Kemer birinciliği var. Bu birincilik sahillerimizin temizliğinden geliyor. Kemer Türkiye’de en fazla mavi bayrağa sahip olan bir ilçe. Şu anda yeni Mavi Bayrak müracaatlarımızda var. Mavi Bayrak konusundaki çalışmalarımız ve kıyılarımızın temizliği sonrasında Kemer’in 1.liği kimseye bırakmayacağını ifade etmek isterim “ şeklinde konuştu.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 12:15:08
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 11:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?