18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Destanın belgeseli Kemer'de

Yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı ve Dünya tarihine yön veren, uğrunda 250 bini aşkın şehit verilen Çanakkale Zaferini ve onu yaratan kahramanların hikayesini anlatan Gelibolu belgeseli Kemer’de de vizyona girdi.

Filmi Kemer’de ve ilçelerinde yer alan İlköğretim okulları da izleyecek.

Belgeseli ilk izleyenler öğrenciler oldu

Kemer Belediye Sinemasında vizyona giren Gelibolu Belgesel filminin ilk izleyiciler de öğrenciler oldu. Kemer Belediyesinin de katkıları ile öğrencileri bu önemli belgesel filme konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selim Türkışık , “Belediye Sinemamız açıldığı günden bu yana hayli ilgi görüyor. Bugün de yine bugünlerde “ Şehitler Haftası “ olması münasebetiyle tüm Türkiye’de vizyona giren “Gelibolu” adlı belgesel film vizyona girdi. Öğrencilerimizin bu önemli belgesel filmi izlemeleri için Kemer Belediyesi olarak , İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa Kemer ‘de bölgemizde yer alan tüm okullarda okuyan öğrencilerimize bu filmi izlettireceğiz. “ dedi.

120 dakika süren ve 3 gün boyunca gösterimde olacak olan Anafartalar Zaferinin komutanı Mustafa Kemal’i tarih sahnesine lider olarak taşıyan belgeselin müzikleri ise Demir Demirkan’a ait.

Belgesel nisan ayında Yeni Zelanda ve Avustralya’da da gösterime girecek

Nisan ayında Yeni Zelanda ve Avustralya’da da gösterime girecek olan Gelibolu belgeseli, gün yüzüne çıkmamış mektuplar, belgeler ve fotoğraflarla günümüze ışık tutuyor. Din, dil, ırk ve uyruk ayrımı yapılmaksızın, siperdeki askerlerin yaşadıkları acıları ve duyguları anlatan belgesel, insan hikayelerinden örülerek sinemaya uyarlanmış.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 12:31:35
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 11:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?