18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Dünya komutanları Kemer'de buluştu

Dünyanın uluslararası olimpiyat komitesinden sonra 2. büyük spor organizasyonu olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1949 yılından bu yana üye olduğu ve Kısa adı CISM olan Uluslararası Asker Sporlar Konseyinin 2005 yılı 1. olağan yönetim kurulu toplantısı Kemer’de Kemer Resort Otel’de başladı. Bugün başlayan Konsey toplantısı 04 Mart 2005’e kadar sürecek.

Toplantıya kendi ülkelerinden olimpiyat komitelerinde görev yapan CISM Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, Kemer Resort Otel’de yapılan toplantı öncesi Kemer Lşiman Caddesinde bir kortej düzenlendi. Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve CISM Başkanı Johann ARENDS’in aralarında bulunduğu kortej sonrası Atatürk anıtına bir çelenk konuldu ve ardından göndere Türk bayrağı çekilerek istiklal marşı okundu. Bando eşliğinde Liman Caddesinde yürüyen ve Atatürk anıtına çelenk koyan CISM Olimpiyat Komite üyelerine Kemer ve Antalya protokolü de iştirak etti.

Kemer Belediyesi Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı açıklamasında : “ Böylesine Uluslar arası organizasyonun Türkiye’de yapılıyor olması ve Dünyanın birçok ülkesinden komutanları Kemer’de ağırlıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tarihi ve turistik kentimiz Kemer’i onlara en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz.” Dedi.

CISM NEDİR?

Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi ( CISM ) , 18 Mart 1948 tarihinde “ Spor Yoluyla dostluk “ parolası ile Fransa’nın Nice şehrinde kuruldu. Kurulduğu tarihten itibaren hızla büyüyen CISM Bünyesinde , Bugün Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika kıtlarından toplan 126 aktif ülke bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri CISM 8.ülke olarak 1949 yılında üye olmuş ve bugüne kadar 24 branşta CISM Faaliyetine katıldı. Birçok faaliyete de ev sahipliği yaptı. CISM içinde aktif rolünü sürdürme gayretinde olan TSK , 2011 yılında yapılması planlanan 5. dünya askeri oyunlarının Türkiye’de düzenlemesi için aday ülke oldu.
Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 13:17:35
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 13:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?