17
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Dünya Üniversitelerarası Boks Şampiyonası başladı

Kemer’de bulunan Limak Limra Otel’de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Boks Şampiyonası bugün saat 14.00’de başladı. 29 Kasım’a kadar devam edecek olan şampiyona dünyada ilk kez Türkiye’de gerçekleştiriliyor.

30 ülkeden toplam 150 üniversiteli boksörün katıldığı organizasyon, Kemer İlçesi’nde bulunan Limak Limra Otel’in spor salonunda başladı. Türkiye Boks Federasyonu, Dünya Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ortaklaşa yaptıkları organizasyonun her yıl çeşitli ülkelerde yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, boks sporunun liseler, üniversiteler ve bayanlar arasında yaygınlaşması ve boks sporunun insanlar üzerindeki tehlikeli spor olma görüntüsünü kaldırmak için böyle bir organizasyona başvurduklarını belirtti. Bu şampiyonanın Türkiye ve özellikle Antalya’da yapılmasının öneminden ve amacından söz eden Doğaneli, "Dünyada ilk olarak yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Boks Şampiyonası’na 30 civarında ülke katılıyor. Bir taraftan Pakistan ve Hindistan, bir taraftan Tayland ve Çin, bir taraftan Avrupa’nın ortasından, Amerika’dan, Rusya’dan sporcular katılıyor. Boksta kuvvetli olan ülkeler başlıcaları Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Amerika, Fransa katılıyor. Türkiye de gayet iyi durumda ve oldukça büyük bir müsabaka olacak" dedi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 10:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?