24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Esnafa, 'başıboş hayvan' uyarısı

Yeni turizm sezonu öncesi Kemer Belediyesi ve Kemer Hayvanları Koruma Derneği ortaklaşa bir bildiri hazırlayarak, esnafa dağıttı. Bildiride şu görüşlere yer verildi :

“Bildiğiniz gibi bazı iş yeri sahipleri sezon başında köpek veya kedi yavruları alıp, sezon sonunda da ulu orta bırakıyorlar. Bu durumdan hepimiz şikayetçiyiz. Bu bırakılan hayvanlar kontrolsüz olarak çoğalmakta ve sorunlar da ona paralel olarak büyümektedir.

Bizler Kemer Belediyesi ve Kemer Hayvanları Koruma derneği olarak, bu sorunların çözülebilmesi için bizlere yardım edeceğinizi umuyoruz. Eğer iş yerinize bir köpek veya kedi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki telefonlara bilgi vererek, bu hayvanın kaydını yaptırın. Zaten 24.6.2004 tarihinde kabul edilen 5199 nolu kanunun 4k fikrasına göre de bu zorunlu tutulmuştur.

Bu şekilde her hayvan ve sahibi belirlenmiş olup, bu hayvanların bakım vs. gibi hususları da hayvan sahiplerinin mesuliyeti altına girmiş olacaktır.

Kemer Belediyesi ve derneğimiz, belediyeye kaydı yapılmayan ve özel markalı tasması bulunmayan hayvanları toplayacaktır. ( Markalar ücretsiz olarak Belediyeden verilecektir.)

Bu mevzularla ilgili olarak gerek Belediyemiz ve gerekse yeni kurulan Hayvan Koruma derneği sizlere yardımcı olmaya çalışacaktır.



Yardımlarınız için şimdiden sizlere teşekkür eder ve derneğimize üye olmanızı dileriz.



Telefonlar:

Kemer Belediye : 814 15 03/veteriner e-mail: info@antalya-kemer.bel.tr



Hayvan Koruma Derneği : 0533 743 8470

e-mail adreslerimiz : cutecatss@hotmail.com , mihos@ada.net.tr
Halil Öncü-Kenhaber/Kemer
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 12:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?