22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Gedelme'de artık yüzler gülüyor

Kemer İlçesi Gedelme Mahallesinde arama ruhsatı verilen yerde yapılması planlanan kum çakıl ocağı yapım işi ilgili kurumların görevlilerince hazırlanan raporlar sonucunda Antalya Valiliğinin de kararı ile son buldu. Buna göre bölgede açılması planlanan kum çakıl ocağının çevreye ve turizme zarar verebileceği ifade edildi. Karara göre, artık bu burada kum çakıl ocağı açılamayacak.

Köylüler bu kararı zafer olarak nitelendirilirken, "Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi bu yol dünya ralli şampiyonasının yapıldığı yollardan birisi. Ayrıca, safari turları için de kullanılıyor. Eğer bu karar kum çakıl ocağının açılması yolunda çıksaydı turistler bundan böyle yeşillik yerine bir doğa katliamını fotoğraflayacaklardı. Maden arama alanı olarak gösterilen bu yere bitişik orman alanlarında, dağ keçileri, geyikler bulunuyor. Bunlar üreyen hayvanlar. Maden ocağı bu hayvanların neslini tüketecek. Ve çok sayıda da tarım arazisi tozdan zarar görebilecekti. Ayrıca su kaynakları ve suyun çıktığı noktada buraya oldukça yakın. Yine tekrarlıyoruz, eğer bu ocak açılsaydı beklide su konusunda Kemer ilçesinin tamamı çok sıkıntıya düşebilecekti. Çünkü Kemer'i besleyen suyun çıktığı yer maden arama sahasına 1 km. uzaklıkta" dediler.

Karar sonucunu sevinç çığlıkları ile öğrenen köylüler, ilgililerin verdikleri karara teşekkürlerini sundular.Bu arada daha önce Kemer'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye de köylülerin hazırladığı bir dosya sunulmuş ve Bakan Pepe'de bu konuda gerekeni yapacağını söylemişti.
Halil Öncü/Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 12:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?