18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Göz taramasına yoğun ilgi

Kemer Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanlığı ile Kemer Lions Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikle ilçede göz taraması gerçekleştirildi. Fethiye’den başlayarak Kemer, Antalya ve Alanya’da da devam edecek taramalarda binlerce insanın muayenesinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Kemerli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği taramanın amacının erken teşhis ve tedavi olduğu ve hedefin de körlükten arınmış bir dünya yaratmak olduğu belirtildi. İki gün sürecek olan göz taramalarında yarın ( 19 Nisan 2005 / Salı ) saat 10.00’da protokole de konu hakkında bilgi sunulacak ve protokol üyeleri göz taramasından geçirilecek.

Kemer Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen taramada ayrıca bir de görsel sunumla katılımcılara bilgi verildi. İstanbul Bayrampaşa Göz Nuru ekibi, gelen tüm katılımcılarının önce göz taramalarını ardından da göz tansiyonları ölçtü.

Oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği taramada Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve eşi Fethiye Şeker de kontrolden geçti.

Kemer Lions Kulübü ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini belirten Göz Nuru Koruma Komite Başkanı Tülin Sirel, insanları göz tansiyonu ve şekerden oluşan göz hastalıkları hakkında bilinçlendirirken glakom taraması da yaptıklarını bildirdi. Sirel, "Amacımız erken teşhis ile uyarıcı olmak, tedaviye yönlendirmektir. 2000 yılında başlayan bu programımız 2005 yılı sonunda bitecektir. Programımız 5 yıllıktır" dedi.

2020 ye kadar dünyada önlenebilir körlüğün önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Göz Nuru Koruma Komite Başkanı Tülin Sirel, "Türkiye’de 100 bin görmez ve 600 bin görme özürlü var. Görmezlerin %80'i önlenebilir tedavi içeriyor. Burada önemli olan erken teşhis" diye konuştu.

Kemer Lions Kulübü Başkanı Vildan Torun ise Kemer’de ilk kez düzenlenen bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını belirtirek, "Kemer Lions Kulübü olarak bu organizasyonu Kemer’de gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gözün önemini iyi biliyoruz. Göz olmazsa olmazımız. Kemer Lions Kulübü olarak vatandaşların gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum" dedi.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 17:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?