19
Mayıs
2024
Pazar
KEMER - ANTALYA

Hayvan hırsızlarına suçüstü

Antalya’nın Kemer İlçesine bağlı Beycik Köyü’nden çaldıkları 8 ineği kesip, etlerini satmak isteyen 3 kişi suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 35 BJA 26 ve 07 FN 032 plakalı araçlarla Antalya’dan Kemer İlçesi’ne bağlı Beycik Köyü’ne gelen Hasan Tuna (32), Cebrail Demir (26) ve Mustafa Kaya (24) ve Ali Yıldız, burada Ziya Şevik (40) isimli bir vatandaşa ait olan 8 adet ineği otlandıkları yerden alıp sürerek, ormanlık bir araziye götürdü. Burada inekleri çembere alan şahıslar, ineklerin ikisini kestiler. Şahısları, kaçan bir ineği yakalayamayınca kafasına taş atarak öldürdü. Üçüncü ineği kesmekte olan şahıslara, bir istihbaratı değerlendirerek olay yerine gelen Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi. Jandarmanın olay yerine geldiğini gören şahıslar ormanlık arazide kaçmaya başladı.

Önceden araziyi çembere alan Jandarma ekipleri, kaçan zanlılardan Hasan Tuna, Cebrail Demir ve Mustafa Kaya’yı kıskıvrak yakaladı. Ali Yıldız ise 07 FN 032 plakalı araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Jandarma ekiplerinin takip ettiği zanlı, yol kenarında bulunan kayalara çarparak kaza yaptı. Olay yerini terk eden zanlı ormanlık araziye girerek kaçtı. Jandarma ekipleri kaçan şahsı arama çalışmalarını sürdürürken, olay yerine ineklerin sahibi Ziya Şevik (40), eşi ve çocukları, ineklerin durumunu görünce göz yaşlarını tutamadılar. Sinir krizi geçiren Ziya Şevik, kesilen bir ineğin yeni bir buzağısının olduğunu söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Şevik, kısa sürede olay yerine düzenlediği operasyonla zanlıları yakalayan ve 4 ineğini kesilmeden kurtaran Jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Zanlılar Hasan Tuna (32), Cebrail Demir (26) ve Mustafa Kaya (24) adliyeye sevk edilirken, olay yerinden kaçan Ali Yıldız’ın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 12:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?