20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Hollanda, Kemer'e taşınıyor

Hollanda’nın en önemli kentlerinden Amsterdam’ın Antalya’nın Kemer İlçesi’nde kuruluşunda son aşamaya gelindi. Amsterdam’ın birebir işlendiği Orange Country Resort Hotel’in 1 Nisan 2005 tarihinde açılacağı belirtildi.

İnter Hava Taşımacılık ve Birce Tour’un sahibi Ömer Torosluoğlu’na ait tesiste, Hollanda’ya özgü birçok yapı bulunuyor. Ana binası tamamen Amsterdam’ın ünlü Kanal Caddesi ile birebir aynı yapılan otelin girişi ise Amsterdam Merkez Tren istasyonu şeklinde dizayn ediliyor.

Otel hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Ömer Torosluoğlu, "Bana göre bir profesyonel turizmci olarak her şeyiyle Türkiye’nin en güzel turizm destinasyonu Kemer’dir. Alt yapısı, doğası, denizi, yeni yapılan yoluyla gerçekten de Türkiye’nin en güzel organize olmuş destinasyonu Kemer. Kemer’de bir otel işletmesi açmak her turizmci gibi bizim de büyük bir isteğimizdi. Yaklaşık 15 yıldan beri Hollanda’da kendime ait evimde yaşıyorum ve Hollanda aşığı bir adamım. Bunların hepsi biraraya gelince Hollanda’da şunu düşünmeye başladık: ’Türkiye’nin havası Hollanda’da olsaydı burası ne güzel olurdu. Ya da bu yaşam Türkiye’de olsa ne kadar güzel olurdu’. Türkiye’yi Hollanda’ya götüremeyeceğimiz için Hollanda’nın küçük bir parçasını Türkiye’ye getirmeye karar verdik. Bu durumdan Hollandalılar da çok memnun oldu. Hollanda’da bu olay büyük bir şaşkınlık ve memnuniyetle karşılandı. Hiç eksi bir reaksiyon almadık. Tüm tepkiler pozitif oldu" dedi.

Hollanda temalı otellerin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapıldığını ifade eden Torosluoğlu, "Ancak hiçbiri yaşayan bir tema üzerine kurulu değil. Hepsinde bazı binaların belli oranlarında küçültülmüş şekilleri var. Bizim burada yapmak istediğimiz Hollanda’daki günlük yaşamı tarihiyle birlikte gelen insanlara yaşatmak. Sizin bir Osmanlı tarihini, denize girerken yaşamanız gibi. Tesadüf burada bir arsa satılıyordu ve biz burayı aldık. Yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım. Tamamlandıktan sonra 300 kişilik bir personel potansiyeliyle çalışacak" diye konuştu.
800 yatak kapasiteli tesisin yaşayan bir Amsterdam kenti olacağını söyleyen otelin Hollandalı Genel Müdürü Henk Breukekaar ise açılış için Hollanda Kraliçesi ile görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

LEVENT YENİGÜN-ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 11:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?