18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Hoşgeldin Hülya Reis!

1995 Yılında Sun Express’de Cargo Satış Müdürü olarak çalışırken, tesadüfen Setur Marina’ya gittiğinde beklide aklına bile gelmeyeceği bir maceraya adım atmıştı Hülya Hanım.

Denizci Derek ile Setur Marine da karşılaşmış ve O’nunla tanışarak hayatını birleştirmişti. Denize olan ilgisi yok denecek kadar azdı. Ta ki Derek ile tanışana kadar. Kısa sürede denize alışan ve 1998 yılı Temmuz ayında Antalya’dan yola çıkan Lieght çifti 6 yıllık deniz maceraları sonrası Akdeniz’den Amerika’ya uzanan yolculuklarını tamamlayarak Kemer’e döndüler.

Halen Kemer Park Marina da teknelerinde yaşayan çift, deniz ile iç içe mutlu ve huzurlu bir yaşam sergiliyorlar. 6 yıllık dünya turunu "Okyanusta Bir Türk Kızı" adıyla kitap olarak yayınlayan Hülya Lieght bir Türk kızı olarak da duyduğu gururu her fırsatta dile getiriyor.

Şandan: Lieght çifti Kemer’li…

6 yıllık aradan sonra Temmuz ayında Türkiye’ye dönen halen Kemer park Kemer Marina da demirleyen Hülya Lieght ve İngiliz eşi Derek Lieght çiftini teknesinde ziyaret eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Şandan, Hülya Hanım’ın gösterdiği üstün mücadele ve deniz aşkınının tüm Türk kadınlara örnek olarak gösterilmesinin gerekliliğini vurguladı. Şandan: “ 6 yıl gibi uzun bir süre denizlerde, denizi çok severek ve adeta denizi yaşayarak yapılan yolculuk sonrası , kentimize dönen Lieght çiftine hoş geldiniz demek istiyorum. Bu arada kısa bir süre önce çıkarmış olduğu Kitabını da zevkle okudum. Bir denizci olarak tüm bayanların bu kitabı okumalarını rica ediyorum. Bu kitabı okuyan bayanlarımız eminim ki bu kitabı okuduktan sonra denize tekne ile çıkmayı arzulayacaklardır. Tekrar Kemer’e hoş geldiniz.” Dedi.

Hülya Lieght:  Bir Türk kadını olarak gurur duyuyorum..

Eşi Derek ile tanıştıktan sonra denize olan sevgisinin daha arttığını belirten Hülya Lieght, evlendikten sonra artık teknelerinde yaşadıklarını ve evini de sattığını belirtirken : “1998’de dünya turuna çıkmadan önce Antalya’da Meltem’de ki evimi sattım. Her şeyi ile denizde yaşayabileceğimiz BLUE-BELLE adlı bu tekneyi kendimize yaptık. Eşimin de Kaptan olması ve en önemli iyi bir denizci olması ile turumuz başladı. Dünyanın birçok ülkesini dolaştık. Bir Türk kızı olarak dünyanın dört bir yanında ülkemi en iyi şekilde anlattım ve tanıttığıma inanıyorum. Bundan da son derece gurur duyuyorum. “ dedi. Hülya Lieght eşi ile birlikte gerçekleştirdiği ve yaklaşık 6 yıl süren Dünya turu boyunca tuttuğu notlar ve çektiği fotoğraflar ile "Okyanusta Bir Türk Kızı" adı altında bir kitap yayınladığını ve bayanların bu kitabı mutlaka okumalarını isterken : “ Maceracı bir yapım var. Coğrafya’ya olan ilgim çok fazla. Dünya turu boyunca yazdığım notları ve çektiğim resimleri "Okyanusta Bir Türk Kızı" adıyla kitap olarak yayınlandım.- ‘Eşimin bunu okumasını çok istiyorum. Belki onu böylece denize çıkmaya ikna edebilirim,’ diyen pek çok kişiye bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. İnanın deniz Kara’dan çok güvenli ve daha çok temiz. “ dedi.

"Park Marina’da çok mutlyuz.. "

Kemer’de olmaktan ve Kemer’de yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını her fırsatta dile getiren Lieght çifti Kemer’deki değişimi de anlattılar. Çift: “Kemer Park Marina’da çok mutluyuz. Burada Marina Müdürü Cemal Nemlioğlu ve ekibi inanılmaz ilgililer. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Ayrıca 6 yıl sonra geldiğimiz Kemer’deki değişimi görünce gözlerimize inanamadık. Kemer çok değişmiş. Yeşili ile parkları ile ve sahilde yapılan gezi yolu ile tam yaşanılacak bir tatil kenti olmuş. Bu bakımdan bunu sağlayan herkese teşekkür etmek gerekiyor. Ayrıca Dünya ülkelerini dolaşırken Kemer’i bol bol anlattık ve broşürlerimiz ile diğer yabancı deniz dostlarımıza Kemer’ionlara adeta yaşattık. Bu yaz çok sayıda yabancı tekne sahibi dostumuz Kemer’ gelecekler. Ayrıca burada kalmak ve yerleşmek isteyen dostlarımız var.. “dediler.

Türk kadınına mesaj

Hülya Lieght denizde yaşamanın ayrıcalık olduğunu belirtken:” Buradan tüm bayanlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen denize açılın. Bir tekneye binin ve denizden karayı bir seyredin. İnanılmaz bir güzellik görecek ve çok mutlu olacaksınız. Deniz manzaralı bir ev almak yerine bir tekne alıp denizde yaşamanın mutluluğuna varın. Bakın göreceksiniz, çok mutlu olacaksınız. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde, Cumhuriyet Kadını olarak denizlerde yaptığım mücadeleden duyduğum gururu yaşıyorum. 6 yıl önce bayanların denize olan ilgisi azdı. Ancak görüyorum ki son yıllarda bu ilgi artmış. Buda beni oldukça sevindiriyor. Bu amaçla Okyanusta Bir Türk Kızı" adlı kitabımı çıkardım. İnşallah bu kitabım, Türk kadınına deniz sevgisini aşılamak için bir nebze de olsun yol gösterir..” dedi.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 11:45:30
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 11:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?