18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kaçak elektrik kullanan yanıyor

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde, 2004 yılında kaçak elektrik kullanan 423 kişiye toplam 352 milyar 933 milyon para cezası uygulandığı belirtildi. Kemer TEDAŞ İşletme Şefliği, kaçak elektrik kullanımına karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

TEDAŞ ekiplerinin 2004 yılında Kemer ve beldelerinde yaptığı denetimlerde 423 adet mesken, ticarethane, otel v.b. yerde 1.523.385.000 kwh kaçak elektrik tahakkuku yapıldı. Ekipler, kaçak elektrik kullanan yerlere 352 milyar 933 milyon lira para cezası verdi.


Kemer TEDAŞ İşletme Şefi Metin Kesici, kaçak elektrik kullanımına karşı başlattıkları mücadelenin sürdüğünü ve yakalananların bir kısmı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kaçak elektrik kullanımı yöntemlerinin başında elektrik sayacına yabancı bir cisimle müdahale etmek olduğunu belirten Kesici, ayrı bir kablo ile enerji alımının yapıldığını, elektrik almaksızın kayıt dışı sayaç bağlamak, elektrik şebekesine kanca atmak gibi yöntemlerin tespit edildiğini söyledi.

Kesici, vatandaşların kendilerine kaçak elektrik konusunda verdiği desteğe de teşekkür ederek, İşletme Şefliği’ne iletilen her türlü ihbarın değerlendirildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 16:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?