18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer, Ceviz Kabuğu'ndaydı

Cumartesi akşamları Flash TV’de yayınlanan “ Ceviz Kabuğu “ adlı tartışma programının bu haftaki konuğu, uzun yıllar yaptığı araştırmalar sonrasında ortaya çıkardığı kitabı ile büyük ilgi toplayan Mustafa Aydemir’di.

Aydemir, programı hazırlayan ve Sunan Hulki Cevizoğlu’nun sorularını ve kitabı hakkında merak edilenleri yaklaşık 4 saat süren programda anlattı.

Dünyada ilk kez bir uçak gemisinin karadan yapılan bir atışla sular atında kaldığına dikkat çeken Aydemir, Mustafa Ertuğrul’un kahramanlığının yanı sıra düşman askerleri Fransızlara da savaş sırasında tam bir askeri örnek göstererek savaş olmasına rağmen onlarla en iyi şekilde ilgilenmelerinin ise Türk askerinin örnek bir asker olduğunun göstergesi olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Kemer’de bulunan ve Kemer’in yaklaşık 100 mt. İlerisinde deniz dibinde yatmakta olan Paris 2 batığına ilk daldığı günden bu yana çok etkilendiğini ve bu batık ile ilgili araştırmalara ve kitabın ortaya çıkışının 8 yıl sonra meydana geldiğini de ifade ede eden Aydemir, “ Bu bir kahramanlık. Ülkemizde bu şekilde isimsiz çok kahramanlarımız var. Biz bu meçhul kahramanımızı ortaya çıkardık. Bundan da son derce gururluyuz. İnşallah şimdi yapılacak barış ve kardeşlik anıt projesi ile de bu ismi ebediyen yaşatacağız. “ diye konuştu.

Anıt projesi için çok sayıda taslak çalışma hazırladıklarını da belirten Aydemir, konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı da dahil birçok yerden olur aldıklarını belirtti.

Aydemir, Kemer Belediyesinin projeye büyük destek verdiğini de belirtti. Aydemir ayrıca canlı yayında programa bağlanan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker’e de destekleri için teşekkür etti.

Şeker: Aydemir’i Kutluyorum

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Ceviz Kabuğu “ programına katılarak, Kemer açıklarında gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğü “ İnsanlık ve Barış Anıtı” için Kemer Belediyesi olarak her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vermeye hazır olduklarını belirti. Bu işin uzun soluklu bir iş olduğunun altını çizen Şeker, “ Öncelikle Mustafa Aydemir’i kutlamak istiyorum. Ardından bu yüzer anıt için bizlerde Kemer Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Bu konuyu yürekten destekliyorum. Uzun soluklu bir iş. Cumhurbaşkanlığımız dahil bir çok yerden olurunun alındığını biliyorum. Kemer’in meçhul kahramanı olan Mustafa Ertuğrul’un başarılarını her zaman anılması ve yıllar sonra dünya barışı ve dostluğunun simgesi olabilecek bu anıt projesinin her zaman arkasındayız. “ diye konuştu.

Bir çok telefon bağlantısının gerçekleştiği programda ““ İnsanlık ve Barış Anıtı” projesine büyük destek verildi.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 13:16:02
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?