18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer, turizmde rekora koşuyor

Kemer Turizm İlçe Müdürlüğünden alınan 2004 istatistiklerine 2003 yılına göre 2004 yılındaki turist artışı yüzde 24 oldu. Rusların ilk sırada yer aldığı sıralamada Almanlar 2. sırada yer aldı.

2004 yılı içerisinde Kemer’e toplam 1.364.603 turist gelirken 2003 yılında bu rakam 1.097.857 di. Bu da gösteriyor ki yüzde 24 lük bir artış var. Milliyetlerine göre Kemer’e gelenler sırasıyla Ruslar, Almanlar ve Avusturya ve Hollandalılar oluşturuyor.

Başkan Şeker: “ Sayı daha da artacak..”

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı açıklamasında Kemer’i bir çok ülkeden gelen turistin ziyaret ettiğini belirtirken, onların Kemer’de rahat etmeleri için her türlü hizmeti yaptıklarını belirtti.

Sayıların daha da artması için Belediye olarak tanıtıma gereken desteği verdiklerini de ifade eden Şeker: “ Almanya’da ve Rusya’da turizm fuarları olacak. Bunlara katılacağız Kemer’i en iyi şekilde tanıtarak 2004 yılında elde edilen artışın daha da yükseklere taşınması için bizler elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bölge olarak tanıtımda başta Kaymakamımız Adem Yılmaz olarak, tüm turizmci arkadaşlarımız ile birlikte hareket ederek Kemer tanıtımı adına önemli adımlar atacağız. “ diye konuştu.

Şeker, geçtiğimiz hafta Oslo’da düzenlenen Turizm fuarına katıldıklarını ve burada da Kemer’e büyük ilginin olduğunu ve Kemer’in dünya tarafından tanınan bir turizm merkezi olduğunu da sözlerine ekleyerek, Önümüzdeki ay içerisinde düzenlenecek olan Nürnberg Turizm Fuarına da hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Halil Öncü-KENTHABER-Kemer
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 13:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?