20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Kemer Almanlara tanıtılacak!

Almanya'da, 57 ayrı kanalda 520 kez gösterilecek Kemer'in tanıtım çekimleri başladı.

Kemer'in "Almanlar Kemer'e dönecek!" sloganıyla başlattığı tanıtım çalışmalarının bir ayağı olan çekimler için Kemer'e gelen Alman televizyon ekipleri çekimlere başladı.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ile birlikte Kemer'e gelen ekip Tahtalı teleferiği, Kemer caddeleri, Marina, marina etrafındaki oteller, alış veriş merkezleri ve alış verişe sunulan ürünler, esnaf, sahiller, yemekler ve restoranlar ile Kemer'deki yaşayışlardan örnekler alıyor.

Kemer Belediye Başkan Vekili Binnaz Kum ve Kemer Belediyesi Basın Danışmanı Halil Öncü de ekibi çekimler öncesi kaldıkları otelde ziyaret etti. Kemer Belediyesi Başkan Vekili Binnaz Kum, öncelikle Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ile Başkan Hasan Şeker'in ortak fikri olan bu projenin hayata geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gerçekten çok önemli bir proje olduğunu anlatan Kum, "Bu proje sonrasında Almanya'da iki ay boyunca dönecek Kemer spotları ile Almanlar tekrar Kemer'e hayran kalacak ve Kemer'e tekrar geri dönecekler" dedi.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ise, çok kapsamlı bir Kemer tanıtım çalışması yaptıklarını söyledi. İlk defa bir televizyon ekibinin geniş çapta Almanya'dan buraya geldiğini anlatan Baraner, şöyle konuştu: "Niye geniş çapta diye soracak olursanız, Kemer için hazırlanan 3 dakikalık tanıtım spotu 57 ayrı kanalda 520 kere gösterilecek. Bu 57 televizyon kanalı da Almanya'nın bütün yerel ve bölgesel televizyonlarında yayınlanacak. Bu yayınların 45 milyon Alman tarafından izlenecek.Günde 2.5 milyon insan bu programlara kesin olarak bakıyor. Bu tanıtımın en büyük önemi seyahat acentelerinden artık eskisi kadar bilgi almayan, seyahat kataloglarını evlerine götürmeyen, seyahat haberlerini eskisi kadar heyecanla okumayan ve buraların heyecanı da kaybolduğu için bu fikir gelişti. Bu proje ile artık Kemer tanıtımı TV kanalları vasıtasıyla Almanların evlerinin oturma odalarına kadar girecek. Çok kapsamlı teknik bir ekiple buraya gelindi."

Baraner, 80-98 yılları arasında 28 yıllık süreç içerisinde Kemer'e gelmiş burada seyahat etmiş, burada eşine evlenme teklif etmiş, burada ilk defa yeni doğmuş çocukları ile tatil yapmış, yine arkadaşlarıyla sevdikleriyle tatil yapan Kemer'i tanıyan ve Avrupa'da Kemer'le ilgisi ve gönül bağı olan Almanya'da 20 milyon Alman olduğunu söyledi.

Amaçlarının onlara bu Kemer heyecanını yeniden yaşatmak olduğunu anlatan Baraner, sözlerine şöyle devam etti: "30 yıl sonra da tekrar onların buraya dönmelerini sağlamak olacak. Avrupa'da çok büyük bir rekabet var. Yüzlerce Kemer gibi destinasyon var. Herkes piyasalarda kıyasıya savaşıyor. Herkesin sezonluk inişleri çıkışları oluyor. Kimi destinasyonlara zaman zaman Rus daha fazla gidiyor, kimine Alman. Sonra dönemsel olarak Alman artıyor, Rus azalıyor. Bunlar piyasanın oyunları. Piyasanın yaşamı, piyasanın doğal şekli ve akışı. Bunlar hep olacak. Tek fark ise bazı destinasyonlar uyuyor bazı destinasyonlar devamlı koşturuyor." En önemlisinin pazarlamada müşterinin evine, ayağına gitmek olduğunu anlatan Baraner, şunları söyledi: "Kemer adına yeniden müşterilerin gönül kapısını çalmak. Çünkü müşteri sizden sokakta artık bir şey almıyor. Müşteri tok, Müşteri heyecansız. Evine girip onu gönlünden yakalayıp, yeni ve taze heyecan tarattığınızda o müşteri Kemer'e gelecektir. Amacımız budur."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?