18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer daha güvenli olacak

Kemer'de, Güney Antalya Turizmi Geliştirme Birliği (GATAB) tarafından ilçe merkezi, Kiriş ve Aslanbucak mahallelerinde gerçekleştirilecek kamera güvenlik sistemiyle ilçe daha güvenli hale gelecek.

Kemer’e 22 ayrı noktada 41’i sabit, 8’i plaka okuma ve 7’si Speed özelliğine sahip 56 kamera yerleştirilecek. İhalenin ardından yaklaşık 75 günde tamamlanması beklenen projeyle ilçe daha güvenli hale gelecek. Kameralardaki otomatik yüz tanıma sistemiyle daha önce sisteme kayıt edilmiş şüpheli şahıslar sistem tarafından tanınabilecek.

Bu işlem gerçekleştiğinde sistem bir sinyal gönderecek ve tanımlanan şüpheli şahsın görüntüsü istenilen ebatta tam boy olarak ekrana yansıyacak. Sistem, toplam bin şüpheli kişi hafızasına sahip olacak. Ayrıca kameralardaki plaka okuma sistemi her türlü hava koşulunda yüzde yüze yakın görüntü kolaylığı sağlayacak.

Kameralar tespit ettikleri plakaları raporlama, kayıt ve şüpheli plakalarla karşılaştırma yapabilecek. Kameralar en az 35 metre mesafeye kadar plakayı netleştirip, dilendiği ölçüde büyütebilecek.

Ayrıca plaka tanımlaması yapılan araçların en az iki ayrı boyutta resimleri çekilebileceği gibi, bu araçların kayıtları tutulabilecek. Kameralarda, DVD ve VCD kayıt yapma ve arşivleme sistemleri de bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 14:09:53
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 14:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?