18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer Kent Konseyi toplandı

Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir kent yaratma ve yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, amacıyla oluşturulan Kemer Kent Konseyi Meder Otel'de toplandı.

Toplantıya, Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Belediye Başkanı Okan Akman ile sivil toplum örgütü ve parti temsilcileri katıldı. Antalya Kent konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt’un da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Kemer kent konseyi yönetmeliği de okundu.

Kurt: Halkı sorunlara ortak etmeliyiz

Kemer Kent Konseyi toplantısında bir konuşma yapan Antalya Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt , konseyin asıl amacının halkı sorunlara ortak etmek olduğunu ve amaçlarının muhalefet gibi görünmek değil çözüm yolları bulmak olacağını söyledi. Kurt: “ 8 yıldır bu işin içindeyiz. Kentin sorunlarını sadece yönetim değil halk ile birlikte çözmek için bu birlik yapılanmalıdır. Kentli kentine sahip çıkmalı. Tüzel kişiliğimiz yok. Ama girişimlerle çok iyi bir gelişim göstererek belediyeler yasası 76. maddesine göre yönetmeliğimizi oluşturduk. Muhalefet değil çözüm amaçlı bir grubuz. Bu amaç içerisinde oluşturulan bu grubu kutlamak istiyorum.“ diye konuştu.

Yılmaz: Başlangıç güzel ama katılım az

Kemer Kent Konseyi toplantısında açıklamalarda bulunan Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz , güzel bir başlangıcın içerisinde olduklarını belirtirken , katılımın az olmasından duyduğu üzüntüyü katılımcılar ile birlikte yaşadı. Yılmaz yaptığı konuşmasında : “ Burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İki olayı bir arada yaşıyorum. Çok güzel bir hareketin başındayız. Ve çok mutluluk verici. Katılımın az olması biraz düşündürücü. Çoğulcu demokraside katılımcı olmalıyız. Anlayış budur. Çoğulcu demokrasiyi topluma yaymalıyız. Buna ne kadar çok hızlı yön verebilirsek arzu ettiğimiz yere gelebiliriz. Medeni toplumlarda yönetimin her kararında toplumun büyük bir katılımı, etkisi tepkisi vardır. Kent konseyi olarak bu başlangıç önemlidir. Bu katılımın oluşmasında Herkese teşekkür ediyoruz, tecrübelerinden dolayı Sema Nur Kurt hanımefendiye teşekkürlerimi iletiyorum. Burasının partiler üstü, gruplar üstü bir yer olduğunu unutmayalım. Hedef bizim yönetmemiz değil, yasaların gösterdiği doğrultuda katılımı sağlamak olmalıdır. Kemer kent konseyinde herkes dinleyerek onların sorunlarını buraya taşıyınız. “ diye konuştu.

Şeker: Bu bir kıvılcım

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker kent konseyi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında Kent konseyinin oluşmasının bir kıvılcım olduğunu belirterek , belediye olarak bu oluşuma here türlü desteği vereceklerini belirtti.

Şeker: “Ben çok karamsar değilim. Katılımı arttırmak için çalışmalıyız. Ben inanıyorum ki bu oluşum oluştu. Kemer sinema ve kültürü ile bir yere geldik. Burs verdik. Kemer yat yelken kulübü ile bir yere geldik. 500 çocuk şu anda yelkenci oldu. Kaymakam beye katılıyorum. Bu işin kuruluşunda emeği geçenleri kutluyorum. Maddi manevi her türlü destek vereceğiz. Geçtiğimiz yıllarda bunun startını vermiştik. Halka buluşmak en önemli şeydir . Halk zaten bizimle görüşüyor. Bu konuda şikayetimiz yok. Halkın katılımı kent konseyinde olsun. Bize gelsin. Belediye meclisimizde alınacak her türlü katkıya açıkız. Bu oluşum ile Yabancılar meclisi oluşturmak için çalışmalar olacak. Bu inşallah buradan yani kent konseyinden çıkacak. Bakınız Kemerspor bayan voleybol takımı kurduk. Bu hafta inşallah ilk maçını Manavgat belediyesi ile yapacağız. Kemerspor sallanıyor hiç kimse yok. Bir araya gelmeliyiz. Kent konseyi bu konuda önemli bir işlev alacak. Belediye kanunu çktı. Lütfen herkes yeni kanunu okusun. Bundan sonra paramız olduğu sürece her zaman gereken yardımı yapacağız. 2006 dan sonra daha çok destek olmaya başlayacağız. Bunlar kesinleştikten sonra kent konseyine her zaman destek olacağız. “ diye konuştu.

Halil Öncü-KENTHABER-Kemer
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 10:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?