18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer mavi bayrakta lider

Kemer Belediyesi, mavi bayrak projesi kapsamında yaptığı başarılı çevre eğitim etkinlikleri nedeniyle, 2004 yılında da liderliğini korudu.

Uluslararası jüriye sunulan mavi bayrak adaylarını belirleyen ulusal jüri, 2004 yılında yapılmış olan en başarılı çevre eğitim etkinliklerini belirledi. Mavi bayrak projesi kapsamında Türkiye çapında ödüle hak kazanan plajların bulunduğu yörelerde bir önceki sezona ait en iyi çevre eğitim etkinliklerini gerçekleştiren 3 kurum içerisinde Kemer Belediyesi de yer aldı.

Kuşadası Tusan Becah Otel’de Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katılımı ile yapılan törende Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, 2004 yılında yapılan en başarılı çevre eğitim sertifikasını TURÇEV Genel Müdürü Erol Güngör’ün elinden aldı.

2001 yılından bu yana mavi bayrak projesi kapsamında Türkiye çapında en iyi çevre eğitim etkinlikleri düzenleyerek en başarılı 3 belediye içerisinde yer aldıklarını belirten Başkan Şeker, "Bu ödüllere alışkınız. 4 yıldan bu yana üst üste bu konuda ödüle layık görülüyoruz. Gururluyuz. Kemer sahilleri en fazla mavi bayrağa sahip olan yerdir. Sahillerimizin temizliği ve tesislerimizin kriterlere uyma özelliği ve çevre eğitim etkinliklerimiz ile her zaman önde olduğumuzu bir kez daha gösterdik" diye konuştu.

Kemer Belediyesinin yanı sıra ALÇED (Alanya Çevre ve Mavi Bayrak Derneği) ve Silene Beach Resort da yıl boyunca gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı sertifika almaya hak kazandı.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 13:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?