18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Kemer sualtı günlerine hazırlanıyor

Kemer İlçesi’nde, yörenin doğal zenginliklerine dikkat çekmek ve tanıtım amacıyla düzenlenen 4. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri için hazırlıklar sürüyor.

Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Arkeolojik Sualtı Araştırmalar Birliği (ASAD) organizasyonunda, Kemer Turistik Otelciler Birliği Derneği (KETOB) işbirliğiyle gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri için hazırlıklar devam ediyor. 16-19 Mayıs 2005 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği himayesinde gerçekleşen organizasyona, Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz ve bölge belediye başkanları da destek veriyor.

Etkinlik kapsamında 18 Mayıs 2005 tarihinde Dünya Sualtı Film Festivalleri Birliği’nin kuruluşu gerçekleşecek ve bu birlik dünyada sualtı fotoğraf ve filmciliği konusunda standartlar getirecek bir üst kuruluş olacak.

Organizasyon çerçevesinde gerçekleşen panel, söyleşi ve gösterimler bu sene de devam edecek. Birçok yerli ve yabancı bilim adamı etkinliklere katılacak. Sualtı fotoğraf yarışmaları, dia ve dijital olmak üzere iki ana başlıkta ve iki ayrı kategoride gerçekleşecek.

Video dalında gerçekleşen yarışma da iki ayrı kategoride düzenlenecek. Organizasyon sonrasında 24 yarışmacı, farklı derece ve kategorilerde ödüllendirilecek. 3. Kemer Uluslararası Sualtı Günleri’nde ilki gerçekleşen "Düşlerimdeki Deniz" adlı çocuk resim yarışması ise bu yıl da düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 15:31:36
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 11:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?