23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - ANTALYA

Kemer'de bir ilk daha

Kemer tarihinde bir ilk daha gerçekleşti. Kültürün ve sanatın gelişip ve yerleşmesinde öncü olan Kemer Belediyesi, tiyatro ve sinemadan sonra opera ve baleyi de Kemer’le tanıştırdı.

Kemer Belediye Kültür salonunda Antalya Devlet opera ve Balesinin “ Öylesine bir dinleti” adlı eseri Kemerli kalabalık bir sanatsever topluluğu ile buluştu. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve Meclis üyelerinin yanırsa , Almanya’dan Kardeş şehri Schwabach ve Yunanistan’dan misafirlerin ve İlçede yaşayan yerli yabancı herkes sanatın evrensel dilinin kulaklara ulaşan nağmeleri ile birlikte oldu.

Kemer Belediyesi Genel sanat yönetmeni ve belediye Kültür ve Sosyal İşler Md. Vekili Selim Türkışık yaptığı açıklamasında , “Antalya Devlet Opera ve Balesine sanatçı dostlarımıza müzisyen dostlarımıza emeği geçen tüm ekibe gönül dolusu sevgilerimizi yolluyoruz. Kemer’de bu güzelliği bizlere yaşattıkları için bir kez daha müteşekkir olduğumuzu ve bunun devamının geleceğini ifade etmek isterim.” Diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı açıklamasında, Tiyatro sinema ve operadan sonra oda orkestrasının çeşitli konserlerinin Belediye Kültür salonunda sergilenmesi için çalıştıklarını belirterek, “ En kısa sürede İlçemizin bütün ihtiyacına cevap verecek, tam donanımlı açık ve kapalı salonları bulunan bir kültür merkezi yapma çalışmalarına başlayamak istiyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. “dedi.

Dinleti sonrası konuklara kokteyl verildi.


Öylesine bir dinleti…

Öylesine bir dinleti; opera literatürünün en tanınmış aryaların yanı sıra türkülerimizden de örnekler veriyor. Çoğu tanınmış dünya müziklerinden seçilmiş kolajları da içeriği barındıran “ Öylesine bir dinleti” dansın müzikle olan mükemmel birlikteliğinin de harmanlandığı bir eser.

23 sanatçı ve 17 teknik ekibin görev aldığı “ Öylesine bir dinleti” adlı eseri Murat Göksu kaleme alırken yine yönetmenliğini de Murat Göksu yapmış. Kostüm tasrımı Ömer Gündüz’e, Koreografi Cenk Karayel’e ve Işık da Mustafa eskiye ait.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 10:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?