19
Mayıs
2024
Pazar
KEMER - ANTALYA

Kemer'e Litvanyalı turist yağacak

Litvanya'nın sayılı tur operatörlerinden Amber Turas Şirketi Genel Müdürü Jurgita Kausinyte ile yardımcısı Balia Leipute, bugün Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'i ziyaret etti.

Amber Turas Şirketi Genel Müdürü Jurgita Kausinyte ile yardımcısı Balia Leipute, 11 Nisan'da Türkiye'ye gelerek 10 günlük Antalya ve İzmir turuna çıktılar.
Litvanya'da Kemer'in 1 numara olduğunu anlatan Jurgita Kausinyte, Kemer'e ilk defa geliyoruz. Çok mükemmel bir yer. Doğası ile gerçekten harika bir yer. Gezip gördükten sonra satışlarımızı şimdi daha kolay yapacağız" dedi.

Litvanya'nın nüfusunun 3.5 milyon olduğunu ifade eden Jurgita Kausinyte, yaklaşık 1 milyon Litvanyalının seyahat ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Litvanya'nın nüfusu 3.5 milyon. Bu sayının yaklaşık bir milyonu seyahat ediyor. Yaklaşık 50 bin kişi ise tercihini Türkiye olarak belirliyor. Litvanyalılar Türkiye'de tatili seviyor."

Amber Turas Şirketi olarak Türkiye pazarında ilk aşamada Marmaris ile başladıkları satışlarına Bodrum ile devam ettiklerini ve sırada Antalya'nın olduğunu ifade eden Jurgita Kausinyte, sözlerine şöyle devam etti: "Şirketimiz Litvanya'da hizmet veriyor. Amacımız Antalya Bölgesini de en iyi şekilde satmak. Bunun için 11 Nisan'dan beri Alanya'dan başlayarak Didim'e kadar uzanan hattı gezeceğiz. Burada görüşmeler yapacak ve bölgeler ile tesisleri tanıyacağız. Amacımız Litvanya'da orta ve VIP müşterilerimizi en iyi ve en uygun hizmeti ve fiyatı uygulayarak Türkiye'ye getirmek. Kemer'i bir numara olarak görüyoruz. Zaten Litvanya'da Kemer çok iyi tanınıyor."

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise bu yılı turizm açısından iyi geçecek bir yıl olarak gördüklerini belirtirken, Litvanya'dan da çok sayıda turistin Kemer'e gelecek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Rusya'da Antalya denince Kemer'in ilk akla gelen yer olduğunu anlatan Şeker, şöyle konuştu: "Bu bakımdan Litvanya'da da Kemer çok tanınıyor. Gelen misafirlerimizin de gayreti ile Kemer'e çok sayıda Litvanyalı gelmesini bekliyoruz."

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?