22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Kemerliler, tiyatro tutkunu oldu

Kemer Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, "Oyunumuz şubat ayı içerisinde tekrar sahnelenmeye başlayacak. Biz her yıl Antalya Huzurevi'ndeki büyüklerimizi oyunlarımıza davet ediyoruz" dedi.

Kemer Belediye Tiyatrosu, bir süredir ara verdiği oyunu " Kanlı Nigar" ın hazırlıkları içerisinde. Sezona Almanya’daki kardeş şehir Schwabach ve Nürnberg turneleri ile " Merhaba " diyen Kemer Belediye Tiyatrosu, kendi salonunda Ekim ayından itibaren seyirci ile buluşmaya başlamıştı. Ancak bir süredir oyuna ara vermek zorunda kalan Kemer Belediye Tiyatrosu, tekrar seyircinin karşısına çıkmak için gün sayıyor.



"Tiyatroyu sevdirmeyi başardık"

Kemer Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık, " Oyunumuz şubat ayı içerisinde tekrar sahnelenmeye başlayacak. Biz her yıl Antalya Huzurevindeki büyüklerimizi oyunlarımıza davet ediyoruz. Onlara güzel bir akşam geçirtmeye çalışıyoruz. Oyunumuza yeniden başladığımızda ilk oyunu yine onlar için oynamayı planlıyoruz. Ardından gençlerimizle buluşmak istiyoruz. Kemer lisesini oyunumuza davet edeceğiz. Bir takım aksaklıklar nedeniyle yaklaşık 2 ay ara vermek zorunda kaldık ’ Kanlı Nigar ’a. Bunu telafi etmek istiyoruz. Seyircilerimizi ve bizi seven halkımızı çok özledik. Ara verdiğimiz süre içerisinde bir çok telefon aldık. Seyircilerimiz oyunumuzu soruyor ve gelmek istiyorlardı. Bu bizi çok mutlu etti. Bu hedeflerimize emin adımlarla yaklaşmaya başladığımızı gösteriyor. Kemer ve civarına tiyatroyu sevdirmeyi ve bunu bir alışkanlık haline getirmeyi başarmışız. " diye konuştu.


Kimler rol alıyor?

Büyük usta Sadık ŞENDİL’in yazdığı "Kanlı Nigar " adlı oyunu, Antalya Devlet Tiyatrosunun tanınmış simalarından Ali MERİÇ yönetti. Dans düzenini İhsan KILAVUZ, dekorunu Cenap AYDINOĞLU, ışık tasarımını Barbaros GÜLAÇTI, kukla yapımını Haluk YÜCE yaptı. Oyunda; Selim TÜRKIŞIK, Bilgen GENÇ, Cengiz KAYA, Alkan AVCI, Dinçer GENÇ, Elif GENÇ,Ebru Z. SIRKINTI, Özlem DAVUDOĞLU, Recep KAMİLOĞLU, Murat GÜZEY rol alıyor.



Antalya ve çevresine de turneler düzenleyecek

Tiyatro sezonu boyunca devam edecek olan oyun; sadece Kemer ve çevre beldelerdeki seyircileriyle değil, Antalya ve çevresine de turneler düzenleyecek. Kumluca’dan Akseki’ye kadar pek çok ilçeden teklif alan belediye tiyatrosu oradaki seyircilerle buluşmak için sabırsızlanıyor.En kısa zamanda bir de çocuk oyunu sahneye koymak için çalışmalar yürüten tiyatro emekçilerimiz küçük seyircilerini çok özlediklerini dile getirdiler. Oyuncular "Onlarla buluşmamız bu yıl bir hayli gecikti. Ancak en kısa zamanda onlar bizi sahnede, biz onları salonda görmek istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. 2004 yaz ayında düzenlediğimiz Almanya turnesi nedeniyle drama kurslarımızı gerçekleştiremedik. Küçük seyircilerimizi - kursiyerlerimizi - çok özledik. 2005 yazında geçen senenin açığını da kapatarak kursumuzu açacağız ve onlarla sahne çalışmaları yapacağız. " şeklinde konuştular.

Halil Öncü-KENTHABER-Kemer
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 12:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?