22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Köylü çaresiz kalınca...

Kemer’e 15 km .uzaklıktaki yayla köyü Ovacık’ta yaşanan domuz sıkıntısı çiftçileri isyan ettirdi.

Özellikle son yıllarda dağlarda av yasağı ile birlikte hızla üreyerek tehlike saçmaya başlayan yaban domuzları köylere kadar inerek tarlalara zarar vermeye başladı.

Zaman zaman köylerin içine kadar inen yaban domuzlarından korunmaya çalışan köylüler milli parktan domuz avı yasağının kalkmasını istiyorlar. Köylüler av yasağı nedeniyle tarlalarına gelen ekili birçok tarlayı talan eden yaban domuzlarına av yasağı nedeniyle silah çekemediklerini belirtirlerken, “ Milli parklara bir çok köylü arkadaşımız gitti ve av yasağının kalkması için başvurduk. Domuz avının kesimlikle bizlere yasak olduğunu söylediler. Özellikle gece tarlalarımıza gelen yaban domuzları ekin tarlalarımızı mahvediyor. Bu konuda av yasağı dolayısıyla mücadele domuzlarla mücadele edemiyoruz. Milli parklardan bir sonuç çıkmayınca biz de çareyi tarlalarımıza yazdığımız bu yazı ile çözmeye çalışıyoruz. Kimse anlamadı belki bu yazıyı gören domuzlar anlar diye. “ konuştular.

Ovacık köylüleri tarlalarına astıkları yazılarda da ilginç bir tablo oluşturdular. Yazdıkları yazıda “ Domuz kardeş,lütfen ekin tarlamıza girmeyin. Milli park müdürlüğü izin vermiyor…” derlerken ne yapacağını şaşıran köylüler milli parklardan av yasağının kalkacağı günü bekliyorlar.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 11:13:43
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 11:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?