20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Küçük tiyatrocular

Kemer Belediye Tiyatrosu yıllardır gelenekselleşmiş olan tiyatro atölyesini 2008 yazında da açarken, minik tiyatrocu adayları gösterdikleri performansla parmak ısırtıyorlar. 7-16 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik tiyatro kurslarına temmuz başında başlayan Kemer Belediye Tiyatrosu ekibi dolu dizgin provalarına devam ediyor.60 çocuğun eğitim gördüğü tiyatro atölyesinde çocuklar ve gençler hem yılın yorgunluğunu atıyor, hem eğleniyor hem de 22 Ağustosta yapacakları gösteriye hazırlanıyorlar.

Bu yıl iki ayrı gruptan oluşan küçük tiyatrocular anne babalarına 3 ayrı oyun sunacaklar. Kurs eğitmenlerinden Ebru Z. Sırkıntı " Sevimli Dişler " Güneş Akın " Ben Büyüyünce " ve Bilgen Özçelik " Elmanın Büyüsü " adlı oyunları yönetiyorlar. Ders ve prova dönemini aynı zamanda yaşayan gençler kursa katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederlerken, kurs eğitmenleri ise yaptıkları açıklamalarda " Biz her yıl çocuklarımızı 4 gözle bekliyoruz. Onlar için aylar öncesinden ders ve oyun çalışmalarına başlıyoruz. Senelerdir gelen ve artık bizim çocuğumuz gibi olan öğrencilerimiz var. Onların günden güne geliştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Ve bu gelişimde payımız olduğunu bilmek... Onlar bizi ve tiyatro atölyesini istedikleri sürece biz burada, onlara emek vermeye hazırız" şeklinde konuştular.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker yaptığı açıklamada, " Kemer Belediye Tiyatromuz her yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemi bir misyonu yerine getiriyor. Her yıl olduğu gibi minik ve genç tiyatrocu adaylarımız Kemer Belediye Tiyatromuzda eğitim alıyorlar. Öğretmenlerinin verdikleri eğitimleri başarı ile yerine getiriyorlar. Yaz tatillerini de en iyi şekilde değerlendirmiş oluyorlar. Onların 22 Ağustos'ta bizlere sunacakları oyunları merakla bekliyoruz. "dedi.

2008 tiyatro atölyesi 22 ağustos cuma günü saat 19.30 da Kemer Belediyesi kültür salonunda yapılacak olan gösteri ve sertifika töreni ile son bulacak.

Kemer / Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 12:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?