20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Nefes kesen tatbikat

ÖĞRENCİLER YANGIN TATBİKATINDA

Kemer Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 'Sivil Savunma Haftası' nedeniyle okullarda gerçekleştirilen yangın tatbikatında, öğrencilere olası bir yangın anında yapmaları gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Gül'ünde izlediği tatbikatların ilk gününde 4 okulda öğrencilere yangınla ilgili bilgiler uygulamalı olarak anlatılırken, İtfaiye Müdürlüğü'nün bir hafta boyunca tüm okullarda tatbikatlarını gerçekleştirecekleri bildirildi.

Tatbikatta verilen bilgilerin ardından okullardaki zillerin çalması ile birlikte öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde başarılı bir şekilde binayı boşalttı. Okullarda mahsur kalan öğrenciler ise Kemer Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile kurtarıldı. Tatbikat gereği kurtarılan öğrencilerin ilk yardım tedavisini ise sağlık ekipleri yaptılar.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yangın ve doğal afetlerde yaşanan zararların en önemli nedeninin bilinçsizlik olduğunu belirterek, “Bu amaçla bu tür eğitimlerin küçük yaşlarda verilmesi gerekiyor. Bizlerde Sivil Savunma Haftası nedeniyle bir hafta boyunca ilçedeki tüm okullarda tatbikat yapacağız. İlk gün Kuzdere Hacı Mehmet Saygan, Kiriş İlköğretim, Hacı Hafize Saygan ve Güven Koleji'nde tatbikat yaptık” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER YANGIN TATBİKATINDA
ÖĞRENCİLER YANGIN TATBİKATINDA
ÖĞRENCİLER YANGIN TATBİKATINDA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 09:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?