22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

O şimdi Kemerli

Müzik hayatına kendi kurduğu “isimsizler” adlı orkestrayla başlayan ve aynı orkestrayla çeşitli festival ve etkinliklerle konserler vererek müzik piyasasına adım atan Güven Demir şimdilerde çok sevdiği Kemer’de yaşıyor.

Müzik O’nun için bir yaşam parçası. Her konuda müzik ile oturup müzik ile kalkan Güven Demir Kemer için de bir beste yapmaya başlamış bile.

Timur Selçuk’tan dersler aldı, dizilere müzikler hazırladı

Eskilere dönerek bize hayatından parçalar sunan Güven Demir bakın müzik yaşantısını bizlere nasıl anlatıyor:

“İlk ciddi müzik eğitimimi 1965’de değerli hocam rahmetli Niyazi Erden’den almaya başladım.1967-69 arası Hozat 4.Er Eğt.Alayı Bando Bölüğünde çeşitli nefesli enstrümanlar ( Brass Sectıon ) çalıp aynı zamanda eğitmen olarak (yaklaşık 2 yıl ) görev yaptım.1970-72 Hollanda’da Ulvi Temel Band’da şarkıcı olarak çalışıp aynı zamanda değerli hocam Vander Vıcyke’den Pıano ve jazz armonisi dersleri aldım.1975 yılında evlenip İstanbul’a geldim.Timur Selçuk’un kurucu üyesi olduğu Türkiye Müzisyenler Sendikasında görev yaptım.3 yıl boyunca Timur Selçuk’tan müzik dersleri aldım.1978’de Mehmet Teoman’ın yazıp yönettiği “Büyük Kabare” adlı oyunda Nisa Serezli,Tolga Aşkıner,Kerem Yılmazer,Göksel Kortay gibi dev sanatçılar ile aynı sahneyi paylaşma onurunu yaşadım. Aynı oyunun müziklerini değerli müzisyen Buğra Uğur ile beraber yaptım.1979’da Türkiye’nin en büyük Jazz müziği hocası Emin Fındıkoğlu’ndan Jazz Müziği Armonizesi ve Aranje teknikleri ( Berkle Jazz School) dersleri almaya başladım.Bu ara çeşitli film ve dizi (Müdür Baba,Sevgi Damlacıkları,Uzaylı Zekiye vb.) imzamı attım.Çeşitli sanatçıların(Nilüfer,Cengiz Kurtoğlu,Arif Susam,Özay Gönlüm vb.)stüdyo kayıtlarında aranjör ve enstrümatist olarak çalıştım.Yine 80’li yıllarda Türkiye,Almanya,Hollanda gibi ülkelerde turnelere katıldım. 88-92 yılları arası ünlülerin şan hocası Erdem Siyavuşgil Hn.mın (bugünün çok ünlü olan sanatçıları) talebelerine şan partileri yazıp repertuar hocalıklarını yaptım.”


“Başkanımız Şeker’in Kültür ve Sanata verdiği destek alkışlanmalı…”

1990 yılından bu yana her yaz çok sevdiği Kemer’e gelip çeşitli Otel ve Tatil köylerinde müzik yapmakta olan Tecrübeli müzisyen Güven Demir , kış aylarında da İstanbul’da nota,solfej,piyano vb. dersleri vermeye devam ediyor. MESAM a kayıtlı yüzlerce bestesi olan Demir , Uzun zamandır düşlediği Kemer’e yerleşip tüm bildiklerini Kemer’lilerle paylaşmanın zevkini yaşıyor. Demir: “ Projemi bu sene Kemer Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirdim. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker’e, Bşk. Yardımcısı.İsmail Şandan’a, Halkla ilişkiler Md.Seyhan Sırt’a katkılarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. “Müzik Kültürdür.” Sözünü her zaman benimle paylaşan Başkanımız Hasan Şeker’in Kültür ve Sanata verdiği destek alkışlanmalı…”

Halil Öncü-KENTHABER-Kemer
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 11:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
reyhan durgun IP: 85.103.183.xxx Tarih : 4.11.2008 14:15:33

selam SEVGİLİ GÜVEN AĞBİ NERELERDESİN HEP ARADIM SENİ SENİN O GÜZEL SESİNİ...BAK NESLİN TÜKENİYOR ÖZLETME KENDİNİ SENİ ÇOK ÖZLEDİM VE ÇOK SEVİYORUM...SENİN DELİ KIZIN REYHAN GÜRLEYEN..