18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Ralli heyecanında geri sayım

2-5 Haziran 2005 tarihleri arasında Kemer’de düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası için geri sayım başlarken, etaplarda da hazırlıklar sürüyor.

Kemer Belediyesi ve belde belediyelerinden gelen iş makineleri ile çok sayıda kamyonun yürüttüğü çalışmalar sürerken , Myra Etabındaki çalışmalarda da sona gelindi. 8 Etapta da çalışmaların sürdüğü ve kısa sürede yol çalışmalarının tamamlanacağı açıklandı.

Şeker’den tam destek..

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker 3.sü düzenlenecek ve dünyada sadece 16 ülkede düzenlenen ve ünlü pilotların katılacağı ve bu yıl oldukça fazla seyircinin takip etmesini bekledikleri Dünya Ralli Şampiyonasına h3er türlü desteği verdiklerini ifade etti. İş makineleri ile kamyonların bir kısmının şu anda Kemer’in dağlarında ralli etaplarında çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Şeker, “ Dünya Ralli Şampiyonası için yeni bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu konuda 186 ülke televizyonu bu organizasyonunu ekranlarına taşıyacak ve Kemer dünya ekranlarında milyonlarca insan seyredecek. Böylesine büyük bir organizasyonda bizlerde üzerimize düşen görevi yapıyoruz. ” dedi.

Türkiye Otomobil Federasyonu yetkilisi Mustafa Yarımbaş ,” Ralliye biz bunca emek veriyoruz. Seyircileri burada dağlarda, bu etaplarda görmek istiyoruz. Onları burada görürsek hedefe ulaşmış olacağız..”

Konu ile ilgili olarak Myra etabında görüştüğümüz Türkiye Otomobil Federasyonu yetkilisi Mustafa Yarımbaş verdiği bilgide, “Dünya şampiyonasında sekiz etabımız var. Burası da etaplarımızdan bir tanesi. En dikkat çekici ve en hızlı olan etabımız burası.Myra etabı17.5 km.lik bir alanı kapsıyor. Yaklaşık 11 dakikada burasını geçiyor yarış arabaları. Bu yolların alt yapılarını geçtiğimiz yıllarda zaten hazırlamıştık. Şimdi bozulan bazı kısımları tekrar onarıyoruz. Ayrıca toprak sererek greyderler ile kürüyerek, silindir ile yolu düzlüyor yarışa hazır hale getiriyoruz.” dedi.

Başta Kemer Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerden yardım aldıklarını da ifade eden Yarımbaş, “ Ama en büyük yardımı Kemer Belediyesinden görüyoruz. Zaten ralli merkezi Kemer olduğu için Kemer Belediyesinin büyük özverilerini görüyoruz. Rallide en büyük desteğimiz Antalyalıların göstereceği ilgi olacak. Onlardan destek bekliyoruz. Ve tüm Türkiye’den tabii ki.. Ralliye biz bunca emek veriyoruz. Seyircileri burada dağlarda, bu etaplarda görmek istiyoruz. Onları burada görürsek hedefe ulaşmış olacağız “ 

Belediyede hummalı çalışma 

Kemer Belediyesi adına görüştüğümüz Garaj amiri Ümit Selçuk Çelik de burada yaptığı açıklamasında, “ Denize 30 km mesafede yaklaşık 1200 mt. rakımlarda ekiplerimiz ile birlikte gece gündüz demeden yol yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Yolların alt yapısını her yıl biraz daha ilerlettik. Zor şartlara rağmen çalışmalarımızı dağlarda sürdürüyor ve yolları şampiyonaya hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Etaplarımızı teker teker yeniliyoruz. İnşallah kısa sürede Kemer Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Burada seyirci noktaları oluşturuluyor. Daha önceleri ulaşım biraz zordu. Şimdi izleyicilerimizin rahat ulaşım sağlamaları için yeni yollar açtık. Bütün ralli severleri ücretsiz olarak izleyebilecekleri Dünya Ralli Şampiyonasına beliyoruz. “dedi.

Köylüler heyecan içinde…

Halen dağlarda çalışmalar sürerken, bölgede bulunan köylüleri de daha şimdiden Ralli heyecanı sarmış durumda. Bölgede bulunan turistik tesisler, restaurantlar hazırlıklarını yaparken köylüler de elişi ve kendilerine özgü yapacakları yiyecek türü ürünleri dünyanın dört bir yanından gelecek izleyicilere sunmak için hazırlanıyorlar. Köylüler ayrıca kış boyunca bozulan yolların ralli nedeni ile tekrar onarılmasından da son derece memnunlar.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:00:19
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 10:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?