20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Ralli Şampiyonası 12 Haziran'da

Antalya'nın Kemer ilçesinde 12-15 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı hazırlıklar sürüyor.

Kemer'in Bey dağlarında 12-15 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Dünya Ralli Şampiyonası Direktörü Türkiye Otomobil Federasyonu Spor Komitesi Başkanı Metin Çeker, WRC Yarış Seyirci Yolları ve WRC Güvenlik Sorumlusu Adnan Moral, Servis Alanı Sorumlusu Cahit Alkan, Fen İşleri Müdürü Orhan Uysal ve Yardımcısı Metin Tıraş, Park ve Bahçeler Müdürü Turhan Çelik, Zabıta Amiri Ümit Selçuk Çelik, Halkla İlişkiler Danışmanı Seyhan Sırt, Basın Danışmanı Halil Öncü ile birlikte Kemer Belediyesi'nde bir toplantı yaptı.

Toplantıda yarış öncesi yapılacak alanlar tartışılırken, etaplarda ve servis alanı yapılacak alanlar ile tanıtım konusu, seyircilerin etaplara taşınma işlemi konuşuldu. Ralliye sonuna kadar destek verdiklerini belirten Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, "Elimizden gelen her türlü imkanı bu önemli organizasyon için seferber ediyoruz. Seyircilerin dağlara taşınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası Direktörü Türkiye Otomobil Federasyonu Spor Komitesi Başkanı Metin Çeker ise, takımların çarşamba günü Yunanistan'dan Antalya Limanı'na geleceklerini belirterek, gereken çalışmaların el birliği ile yapıldığını söyledi.

Destekleri için Kemer Belediyesini teşekkür eden Metin Çeker, "Dünya ralli şampiyonasının Antalya- Kemer-Kumluca ayağı 12-15 Haziran'da başlayacak. Dünyanın en hızlı pilotları önce perşembe günü yani 12 Haziranda Antalya özel seyirci etabında yarışacaklar.Arkasından cuma gününden itibaren Kemer'de servis alanından hareketle Beydağlarında 19 özel etabı pazara kadar sürdürecekler. Kemer yarışları ile 2008 Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı tamamlanmış olacak. Şu anda 72 kaydımız var. En fazla kayıt Türkiye'de. WRC Dünya ralli sine girdikten sonra 5.sini yapıyoruz. Çok uygun bir tarihte yapılıyor bu şampiyona. Haziranda oldukça büyük ilgi var. Özellikle yurt dışından önemli insanlar ve çok kalabalık guruplar geliyor. Türkiye'yi en iyi şekilde tanıttığımız zaman haziranda ralliyi seyredenler tekrar eylül, ekime kadar bir daha gelme imkanı bulacaklar. Ekipler bu çarşamba Yunanistan hareketle Antalya limanına geliyorlar. Yunanistan yakın olduğu için gelecekler ve 10 Haziran'da da antrenmanlara başlayacaklar. Hem bir tatil imkanı bulacaklar, hem de yarış. Bu da ülkemizin oldukça faydalı" diye konuştu.

Dünya Ralli Şampiyonası Direktörü Türkiye Otomobil Federasyonu Spor Komitesi Başkanı Metin Çeker bundan sonraki Rallinin 2010 yılında yapılacağına dikkat çekerek, seyircilerin ilgisini beklediklerini söyledi. Çeker, "Bundan sonra dünya ralli şampiyonası 2010 da yapılacak. Onun için bu rallinin kıymetini bilelim. Hakikaten dünyanın en iyi sürücüleri buraya geliyor. Bu şampiyonayı hep birlikte sahiplenelim, seyirci etaplarını dolduralım." Dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:01:18
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 14:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?