23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - ANTALYA

Şandan'a anlamlı ziyaret

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç ve Kemer Hayvanları Koruma Derneği yöneticileri Kemer Belediyesine gelerek Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Şandan’ı ziyaret ettiler.

Kıraç: Kemer Belediyesi örnek olmalı

Kemer Belediyesinin Eski Mezbaha bölgesinde bulunan alan üzerinde Hayvanların kısırlaştırılması sonrasında rehabilite edilecek bir merkez kurduğunu ve bunu yerinde görmek ve Kemer’deki derneği ziyaret etmek amacıyla Kemer’de olduklarını belirten Başkan Sevda Kıraç, Kemer Belediyesinin bu konudaki çalışmasının örnek olacak düzeyde olduğunu ve bunun daha geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

En kısa sürede bir barınak yerinin tahsis edilerek yapımının gerçekleştirilmesinin gerekliliğini de savunan Kıraç, “ Kemer Hayvan Koruma Derneğinin daveti üzerine Kemer’e geldik. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Şandan’a çalışmalarımız hakkında bilgiler verirken, kendilerinin belediye olarak yaptıkları çalışmaları dinledik. Yeni bir barınak yapılancıya kadar oluşturulan merkezin yeterli olmamasına rağmen başlangıç olarak yerinde bir çalışma olarak görüyorum. Kedileri ve köpekleri olan vatandaşlara da buradan seslenmek istiyorum. Kesinlikle sahibi oldukları hayvanları en kısa sürede kısırlaştırmaları ve kanuni zorunluluk çerçevesinde bulundukları belediyeye kayıt işlemlerini yaptırmalarını istiyorum. Bu konu oldukça önemli. “ diye konuştu.



Kemer Belediyesi Kemer Hayvan Koruma Derneğine her türlü desteği veriyor.

Kemer’de kısa bir süre önce kurulan Hayvan Koruma Derneği ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Şandan , “Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç’a hoş geldin mesajımı iletmek istiyorum. Kısa bir süre önce İlçemizde Kurulan Hayvan Koruma amaçlı dernek ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Kemer Belediyesi olarak kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Derneğin kurulması ile ilçemizde sokak hayvanlarını rehabilitasyonunu içeren ciddi anlamda bir çalışma başladı. Bu birliktelik ile Hayvanların daha rahat etmesi ve rahat bir ortamda yaşamaları için üzerimize düşen görevi yapmaktayız.” Diye konuştu.



Şandan, “ Vatandaşlarımıza da iş düşüyor. “

Özellikle turizm sezonunda da gelmesi ile birlikte sokak köpeklerinin rahatsızlık vermemesi ve üremelerinin de kontrol altına alınması amacıyla Kemer Hayvanları Koruma derneği ile birlikte başlatılan çalışmaların süreceğini de ifade eden Şandan, vatandaşları da bu konuda uyararak, “Vatandaşlarımıza da bu konuda görev düşüyoruz. Öncekilikle kontrol altında tutamayacakları ve bir süre sonra terk edeceklerine inandıkları hayvanları edinmemeleri gerekiyor. Ve bunları vitrin malzemesi gibi görmemeleri , yabancı misafirlerimizin hayvan sevgilerini istismar edici kullanmamaları gerekiyor. Şu anda Kemer’de sorun teşkil eden sokak hayvanlarının bir çoğu ne yazık ki geçen turizm sezonunda işletmecilerce edinilmiş ve bakılmayarak, salınarak sokaklara bırakılan hayvanlardan oluşuyor. Hayvan sevgisi bu olmamalı.” Diye konuştu.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 12:24:19
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 12:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?