18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Sezon öncesi basın ve şoförler bilgilendirildi

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Belediye Başkanı Okan Akman ve Beldibi Belediye Başkanı Akif Talih ile birlikte Göynük Kilikya Palace Otel’de basın ile kahvaltı yaptı.

Turizm sezonunun başlaması nedeniyle bilgiler veren Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanları, yaptıkları açıklamalarda, özellikle esnafların uyması gerekli olan kurallar konusunda gazetecileri bilgilendirdi.

Kaymakam Yılmaz, Kemer’in yeni bir imaj içerisine girdiğini belirterek, bu imaj içerisinde kendisi de dahil olmak üzere herkese bir takım görevler düştüğünü söyledi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de yeni turizm sezonuna hazır olduklarını belirterek, "İyi bir sezon bizi bekliyor. Belediye olarak eksikliklerimizi tamamladık ve tamamlıyoruz. Kaymakamlığımız ve Meclisimiz tarafından alınan esnaflarımızın uyması gerekli kurallar artık yerine getiriliyor. Çarşımız yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Tabelalarımıza da bir standart geldi" diye konuştu.

Kemer’in bir dünya kenti olduğunu ve turizmde ayrı bir yeri olduğunu da ifade eden Şeker, "Kemer planlı ve yeşili ile doğası ile yıpranmamış örnek bir kent. Bakınız bir Alanya, Side ya da Kuşadası, Bodrum. Diğer turizm kentleri beton yığını iken bizler portakal bahçelerinde yok olmayan doğası ile planlı, programlı yapısı ile örnek bir kentiz. Şu anda Kiriş’de 1000 dönüm portakal bahçesi duruyor. Bir takım eksikliklerimiz olduğu gerçek. Ancak ne olursa olsun Kemer tam bir turizm kentidir. İmajımızı geliştirerek daha da yükseklere çıkacak bir kent olmak için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Heyet daha sonra Türkiz Otel’de Antalya Esnaf Odaları Birlikleri Başkanı Orhan Tolunay’ın da aralarında bulunduğu şoför esnafı ile bir araya geldi. Toplantıya Kemer İlçe Emniyet Müdürü Ertan Uzundağ ve Vergi Dairesi Müdürü de katıldı.

Toplantıda kaymakamlık tarafından hazırlanan ve turizm sezonu öncesi şoför esnafının dikkat etmesi gereken konuları içeren yazılar esnafa dağıtıldı.

Kaymakamlığın sezon öncesi şoför esnafının dikkat etmesini istediği hususlar maddeler halinde şu şekilde sıralandı:

1. Turizmin en güzel yerinde taşımacılık yapmaktasınız. Bu yüzden tüm otobüs ve taksilerimiz klimalı ve bakımlı olmalıdır.

2. Sezon başlangıcından bitimine kadar bütün şoför arkadaşların elbiseleri tek tip olmalı, saç ve sakal tıraşına dikkat edilmelidir.

3. Müşterileri araca bindirirken ve indirirken güvenlik açısından kurallara uymalı ve dikkatli olunmalıdır.

4. Ülkemizdeki faili meçhul olaylar nedeniyle dikkatli olunmalı rastgele yolcu alınmamalıdır.

5. Şehir içinde kesinlikle korna çalınmamalıdır.

6. Araçlarda yüksek sesle müzik dinlenmemelidir.

7. Yolda trafiği aksatacak şekilde hareket etmemek, normal seyrinizi devam ettirmek, özellikle otobüsler yolcu almak amacıyla ağır giderek Antalya’ya 2 saatte gidiyorlar bize gelen şikayetler bu konudadır.

8. Özellikle emniyet ve jandarma ile üzerinde duracağımız olay, otobüs ve taksilerin fazla yolcu alarak birbirinin işine mani olması ve trafiği tehlikeye düşürmesidir.

Kaymakam Adem Yılmaz, bu hususlara tüm şoför esnafının dikkat etmesini ve bu yıl gelişen olumlu turizm sezonunu en iyi şekilde değerlendirilmesini ve taşımacılıkta da çağ atlanmasını istedi.

Öte yandan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş, kaçak tur yapan taksi ve dolmuşlardan şikayetçi olduklarını ve önüne gelen herkesin bu işi yapmaya kalktığını belirtirken, kaçak olarak tespit ettikleri araçların resimlerini kaymakama sundu.

Halil ÖNCÜ / Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:11:06
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 14:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal tan IP: 212.154.61.xxx Tarih : 23.04.2008 21:38:54

söylediklerinizin hepsi boş para kazanmak için insanların canıyla oynuyolar.lütfen başka bir otobüs şirketinin girmesinede izin verin çünkü fiyatlar çok pahalı ve çok kaba davranıyolar!!!!!!!