24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Şiddetli yağış, Kemer'de Kuzdere Köprüsü'nü yıktı!

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne 2 gündür yağan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel tehlikesi nedeniyle önlemler alınırken, Kuzdere Köprüsü yıkıldı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, incelemelerde bulunmak üzere Kemer’e geldi.

Alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Yüksel, "Bu doğal bir afet. Yapacak bir şey yok. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve oluşabilecek sel tehlikesini yok etmek için herkes çalışmalarını sürdürüyor. Yayladaki yağışın bitmesini bekliyoruz" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de, çok büyük bir sel tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "2 gündür yoğun yağış alan bölgemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için önlemlerimizi almaktayız. Özellikle Kuzdere’nin taşma ihtimali var. Yaylada çok yağmur ve dolu yağdığı haberlerini alıyoruz. Şu an için kıyılarda yağmur yok. Arada bir yağıyor ama etkili değil. Ancak yağmurun yaylalarda bu şekilde devam etmesi durumunda büyük tehlikeler yaşayabiliriz. Belediyemizin araç ve gereçlerinin bulunduğu bölge olan ve Ağva Deresi’nin yanında kurulu bulunan bölgeyi geçici olarak boşalttık. Ayrıca, dere kenarındaki yerleşim birimlerinde tahliye çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Çamyuva’da da büyük hasar haberleri aldıklarını belirten Şeker, "Kemer’de sel tehdidi içindeyiz. Ancak son aldığımız haberler ile Çamyuva’da sel oluştuğu bilgileri bize geldi. Büyük üzüntü içerisindeyiz. İnşallah daha fazla zarar görmeden bu tehlikeye hep birlikte atlatırız" diye konuştu.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?