18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Sualtı heykel sergisi açıldı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde dalış eğitmenliği yapan Alman Uyruklu Martin Henke, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 13 parça heykeli, dalgıçların yardımı ile Kiriş koyuna yerleştirerek bir sualtı heykel sergisi açtı.

10 kişilik dalgıç ekibinin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 13 parça heykel, mesafeleri 5 ila 12 metre arasında değişen derinliklere bırakıldı. Yaklaşık 2 saat süren organizasyon öncesi açıklama yapan Henke, "Kiriş koyunun içerisine sualtı heykel sergisi açmak en büyük hedefimdi. İki büyük üniversite ile ortak bir çalışma ile su altında sergilenmek üzere 13 tane heykel hazırladık. Bunları 5 ila 12 metre derinliğe bırakacağız. Heykellerin üzeri bir süre sonra süngerlerle ve balıklarla kaplanacak. İki hafta sonra bu heykeller su altında yer alan kayalara benzeyecekler. Son derece enteresan olacak. Dalgıçların 45 dakikada dolaşabileceği bir parkur haline gelecek" dedi.

Yapılan organizasyon ile dalış sporunun sevdirileceğini ifade eden Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, "Kemer'de yaklaşık 60 tane dalış okulu var. Her gün bu okullar denize turistleri götürüyorlar. Kemer'e gelen birçok turistin cebinde artık dalış brovesi var. Bu bir başlangıç. İnşallah ileride daha da geniş çalışmalar yapanlar olur ve biz de her zaman destekleriz. Benim de şu anda bir çalışmam var. Türk Hava Kuvvetleri ile görüşmemiz sürüyor. İnşallah bizde bölgemiz de birkaç tane uçak batırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 19:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?