23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - ANTALYA

Tarkan'a 2 milyon dolarlık dava

Kemer'de bulunan Sungate Port Royal Hotel yetkilileri, pop müzik sanatçısı Tarkan’ın belirlenen tarihte konsere gelmemesi nedeniyle 2 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Otelin sahiplerinden Cengiz İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Cengiz, otelin açılışı için 3 Mayıs’ta organizatör Ali Sayar’la konser anlaşması yaptıklarını ve Tarkan’ın konseri iptal etmesinin kendilerine çok pahalıya patladığını söyledi.

Haftalar öncesinden yapılan anlaşma çerçevesinde düzenlenen tüm turizm fuarlarında reklamlar yaptıklarını belirten Cengiz, reklam kampanyalarının kendilerine 1 milyon dolara mal olduğunu ifade etti. Kazım Cengiz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz bu konuyla ilgili anlaşmamızı organizatör ve işletmeci Ali Sayar’la yapmıştık. Sayar’da Tarkan’la bu bağlamda anlaşma yaptığını söyleyerek, bize yapılan anlaşmayı gösterdi. Biz de bu garantiyle, düzenlenen bütün fuarlarda Tarkan konserinin reklamını yaptık. Bu da bize 1 milyon dolara yakın bir maliyet getirdi. Ancak burada paradan ziyade tesisimizin imajı önemli. Bize göre kaybolan tesis imajımız paradan daha önemliydi. Biz tazminat davasıyla ile ilgili gerekli girişimlerimizi yaptık, 2 milyon dolarlık davayı muhatabımız Ali Sayar’a açıyoruz. O da Tarkan’a açıyor. Buradan elde edilecek gelirle Kemer’e okul ya da kreş gibi yardımlarda bulunacağız. Bizim için kesinlikle paranın önemi yok, tek meselemiz otelimizin imajı."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?