18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Trafik kazası: 12 yaralı

Kaş'tan 19 Mayıs gösterilerine katılmak üzere ilçeye gitmekte olan Kazak uyruklu öğrencileri taşıyan minibüsün bir araçla çarpışması sonucu 10’u öğrenci 12 kişi yaralandı.

Kaza, Antalya-Kemer Karayolu’nda, Beldibi Beldesi Çamdağ tüneli Kemer çıkışında meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Antalya’da bulunan Kazak uyruklu öğrenciler, Kaş İlçesi’ndeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak üzere yola çıktı.

Öğrencileri taşıyan Mehmet Altunay yönetimindeki Aker Tura ait 34 ZF 8489 plakalı minibüs, karşı yönden gelen ve şerit ihlali yapan Orhan Yıldız yönetimindeki 07 SN 287 plakalı otomobille çarpıştı.

Minibüs yol kenarına devrilirken, Orhan Yıldız yönetimindeki otomobil daha sonra Kemer istikametine gitmekte olan Murat Muratoğlu yönetimindeki 07 DY 755 plakalı başka bir otomobile çarptı.

Kazada yaralanan Kazak uyruklu Kadesheva Aigerim (12), Karshygiyeva Samal (11), Jumagaliyeva Samal (12), Ismagulova Saulesh (12), Orynbassarova Akzhan (14), Chabdarova Saltanat (12), Kuzhekesheva Suale (12), Tulegenova Zhadyra (11), İdrissova Kalamkas (12) ve Yeraliyeva Arailym (14) adlı öğrenciler ile sürücüler Orhan Yıldız ve Murat Muratoğlu, Kemer’deki Özel Yaşam ve Özel Anadolu Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayı minibüs şoförü Mehmet Altunay yara almadan atlatırken, kazaya sebebiyet verdiği tespit edilen Orhan Yıldız’ın hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınacağı bildirildi.

Tedavi altına alınan Kazak uyruklu öğrencileri hastanelerde ziyaret eden Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?