20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

Turist otobüsünde yangın paniği!

ANTALYA- Kemer karayolunda ilerleyen, içinde 39 Rus turistin bulunduğu otobüsün motor kısmından alevler çıkmaya başladı.

Sürücünün otobüsü sağa çekmesiyle Rus turistler hemen tahliye edildi. Bagajlarıyla birlikte bir başka otobüse aktarılan turistler korku yaşadı. Otobüste bulunan ve olay yerinden geçen diğer araçların sürücülerinin getirdiği yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen yangın ise fazla büyümeden söndürüldü.

Antalya'ya bugün saat 14.00 sıralarında gelen 39 Rus turist, 38 yaşındaki Levent Kurum'un kullandığı bir tur şirketine ait 16 UF 403 plakalı otobüs ile Antalya Havaalanı'ndan Kemer'in Tekirova Beldesi'nde kalacakları otele doğru yola çıktı. Antalya- Kemer karayolunun Çaltıcak Mevkii'nde otobüsün arka tarafından dumanlar çıktığını gören şoför aracı yolun kenarına çekerek yolcuları ve bagajlarını tahliye etti.

Otobüste bulunan ve olay yerinden geçen diğer araçların sürücülerinin getirdiği yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen yangın kısa sürede söndü. Rus turistler bagajlarıyla birlikte şirketin başka bir otobüsüyle otellerine gönderildi. Soğutma çalışması yapan Antalya Büyükşehir ve Kemer Belediyesi itfaiye ekipleri, yangının motordaki elektrik kontağından meydana geldiğini belirledi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:37:28
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 17:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?