19
Mayıs
2024
Pazar
KEMER - ANTALYA

Turistler Türk yemeklerini öğreniyor

Tesisin aşçı başı Cengiz Akbıyık, organizasyona turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Otelin havuz başında her hafta düzenlenen organizasyonla ilgili bilgi veren Sultan Saray Hotel aşçı başısı Cengiz Akbıyık, sezon başından itibaren tesiste konaklayan turistler için organize ettikleri etkinliğe turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

 Akbıyık, "Mutfak bölümümüzden 4 aşçı arkadaşımızla birlikte her hafta turistler için farklı bir ana yemek, zeytinyağlı yemek, tatlı ve gözleme yapımını öğretiyoruz. Akşam yemeğinden üç saat önce başlayan etkinlikte öncelikle, animatör arkadaşlarımızın da yardımıyla yapacak olduğumuz yemeğin üç dilde tarifini anlatıyoruz. Daha sonra da uygulamalı olarak hep beraber yemeği yapmaya başlıyoruz. Bu işten turistlerin oldukça keyif aldıklarını söylemeliyim. Hem Türk kültürüne dair bir şey öğrenmiş oluyor, hem de bizim leziz mutfağımızın farklı tatlarının nasıl yapılacağını öğreniyorlar" dedi.

Özellikle sac üzerinde gözleme yapımına erkek müşterilerin daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Akbıyık, "Her hafta ortalama 100 turiste Türk yemeklerinden birini öğretmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

iha-kemer
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 12:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?