22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Turizme eğitimli personel takviyesi

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Eğitim Merkezi’nde (TUREM) sektöre eğitimli personel kazandırılması için açılan ve 7 ay süren eğitim öğretim sezonunda son bir aya girildi.

Yiyecek-içecek servis öğretmeni Arif Koçyiğit, TUREM’in Yiyecek İçecek Servis bölümünde toplam 40 öğrenci bulunduğunu belirterek, "Bu öğrenciler teorik ve uygulamalı olarak eğitim alıyor. Şu anda bar konusunu işliyoruz.

Bar konusunda bir hafta teorik olarak eğitim veriyoruz. Daha sonrada 2 hafta uygulamalı eğitim veriyoruz. Uygulamamızda içkilerle, alkollü alkolsüz kokteyllerin tümü hakkında bilgi vererek, bunları öğrencilerimizin yapmasını sağlıyoruz.

Diğer konularımızda da şu anda uygulamalarımıza başladık. Eğitim süremiz toplam 7 ay sürüyor. Öğrencilerimizin kalifiye personel olarak otellerimizde istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, Nisan’ın 15’inde eğitimlerini tamamlayarak TUREM’de eğitim gördükleri alanlarda istihdam edilecekler" dedi.

Servis bölümünde çalışan öğrenciler sınıfta gördükleri eğitimin ardından, sabah, öğle ve akşam yemeklerinde TUREM’in restoranında yine kendileri gibi öğrenci olan aşçı arkadaşlarının yaptıkları yiyecekleri öğrenci arkadaşlarına ve eğitimcilere servis ediyor

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fehmi demir IP: 78.171.239.xxx Tarih : 28.08.2008 17:10:38

merhaba turkıye ve dunya ıcın guzel bır meslek truzım acısındanda guzerl bır okul egıtım alarak ve ust duzeyde bır ıscı olmak hak kazanır burada antalya gıbı yerde ve truzım yerınde ıs bulması cok kolay olur elındekı basarı belgesıyle... bende bu okula kayıt olacamgım ama sınav gecmek benım ıcın zor gıbı gorunuyor...